Lotto Soudal tóch tevreden na openingsweekend: 'Nog progressiemarge' De Klassiekers
De Klassiekers

Lotto Soudal tóch tevreden na openingsweekend: 'Nog progressiemarge'

Lotto Soudal tóch tevreden na openingsweekend: 'Nog progressiemarge'

Frederik Willems, ploegleider bij Lotto Soudal, kijkt met een tevreden gevoel terug op het openingsweekend in Vlaanderen. Hoewel de resultaten uitbleven, ziet de Vlaming voldoende aanknopingspunten voor een prima seizoen: 'Er is nog progressiemarge.'

Niet één van de verwachte namen, maar Frederik Frison was het die zaterdag in de Omloop de eer moest hooghouden voor de ploeg van Lotto Soudal. De Belg zat als enige mee met de juiste groep, maar werd op het eind nog overrompeld. Philippe Gilbert werd achtste en John Degenkolb reed de wedstrijd 'die verwacht werd van hem. 'We zijn niet ontevreden, enkel het resultaat valt tegen', zo luidt het oordeel van Willems bij Het Nieuwsblad.

Willems is vooral blij met hoe de ploeg in de breedte heeft gepresteerd: 'Ons middenveld is versterkt.' Naast Frison ontvangen ook Brian van Goethem, Brent Van Moer en Nicolas Maes veel lof van de ploegleider. Die laatste zelfs onder bijzondere omstandigheden, vanwege het verlies van een kindje: 'Hij heeft zijn focus op de koers kunnen houden.' Willems hoopt vooral dat de geblesseerden snel terugkeren in de ploeg snel terugkeren en ziet de situatie dan rooskleurig tegemoet. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws