Van Avermaet met nieuwe aanpak: 'Willen beste voorjaar van 2016 simuleren' De Klassiekers
De Klassiekers

Van Avermaet met nieuwe aanpak: 'Willen beste voorjaar van 2016 simuleren'

Van Avermaet met nieuwe aanpak: 'Willen beste voorjaar van 2016 simuleren'

Greg Van Avermaet gooit het richting 2020 over een andere boeg met CCC Team. De Belg hoopt met een rustige aanpak beter dan ooit aan de start te staan van het klassieke voorjaar, zo legt zijn ploegleider Valerio Piva uit in Het Nieuwsblad.

'Toen Greg in de winter van 2016 zijn enkel brak en daardoor pas later kon beginnen met trainen, reed hij zijn beste voorjaar. We willen dat nu simuleren. In samenspraak met zijn trainer Max Testa hebben we besloten om lang te rusten en langzaam weer te beginnen', aldus Piva. 'Greg kent het belang wel van rusten, alleen is hij zo gedreven en heeft hij een temperament waardoor hij dat weleens vergat. Op mountainbiketochtjes in de winter reed hij al zeer hard, waardoor hij logischerwijs sneller weer in vorm was. Deze winter willen we meer tijd nemen. Er is nog tijd genoeg.'

Van Avermaet zal voor het eerst een echte winterstage beleggen en slaat in het voorjaar bijvoorbeeld zijn geliefde Ronde van Oman over. 'Greg was de voorbije jaren al zeer goed tijdens zijn eerste wedstrijden begin februari, maar dat zijn eigenlijk voorbereidingswedstrijden. In 2019 was hij in de klassiekers zeer goed, van de Omloop Het Nieuwsblad tot de E3 Harelbeke, maar daarna viel hij een beetje stil. Dankzij die nieuwe aanpak willen we voorkomen dat hij weer te vroeg in vorm is.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws