Aerts moet overstag door kettingproblemen, Nys verdedigt fietsen met SRAM Veldrijden
Veldrijden

Aerts moet overstag door kettingproblemen, Nys verdedigt fietsen met SRAM

Aerts moet overstag door kettingproblemen, Nys verdedigt fietsen met SRAM

Toon Aerts kwam met grote ambities aan de start van het nieuwe veldritseizoen, maar vooralsnog doet de Belgisch kampioen zelden mee om de prijzen. Dat komt mede door materiaalpech, waar volgens ploegleider Sven Nys hard aan gewerkt wordt.

Aerts stond dit seizoen al meermaals aan de kant met pech. De ketting springt er te makkelijk af bij renners van de Telenet-Baloise Lions, zo blijkt. De ploeg van Nys rijdt op onderdelen van het Amerikaanse SRAM en die voldoen lang niet altijd. 'Onze renners hebben de keuze uit een single of een double speed. Ze kunnen rijden met één of twee bladen vooraan. Eén blad maakt de fiets lichter. Een beschermbeugel zorgt ervoor dat de ketting er niet afvalt. Eén blad verhoogt wel de slijtage. Een dubbel blad maakt het dan weer moeilijker om de ketting erop te houden.'

Volgens Nys kiest Aerts bij Telenet-Baloise Lions als enige voor een dubbel blad en zijn de kettingproblemen bij hem dus groter. Tot het probleem is opgelost, rijdt Aerts vanaf nu met één blad. 'De systemen worden voortdurend geïnnoveerd. Bij elke cross is een technicus van SRAM aanwezig. Na Hamme heeft hij foto's van de fiets gemaakt en daar wordt nu aan gewerkt', aldus Nys, die achter zijn keuze voor SRAM blijft staan. 'Het is onze keuze en ik ben er blij mee. Dat zal de komende jaren niet veranderen. Wielrennen is een mechanische sport en dingen kunnen mislopen. Tom Pidcock rijdt met SRAM en Mads Pedersen is met SRAM in Yorkshire wereldkampioen op de weg geworden.' (foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws