Verrassende keuze Bardet: Fransman slaat Tour over en mikt op Giro d'Italia Giro d'Italia

Verrassende keuze Bardet: Fransman slaat Tour over en mikt op Giro d'Italia

Door Bram van der Ploeg 13 november 2019 | 10:04


Romain Bardet gaat in 2020, voor het eerst sinds 2013, de Tour de France overslaan, zo heeft hij woensdag laten weten bij een persconferentie van AG2R. De 29-jarige Fransman krijgt in eigen land een parcours op zijn maat, maar kiest voor de grote ronde in Italië.

Bardet speelde eind 2018 al met de gedachte om de Giro d'Italia te rijden, maar koos toen alsnog voor de Tour. Met weinig tijdritkilometers en veel hoogtemeters leek het parcours gemaakt voor hem, maar Bardet zakte er al in de eerste week doorheen. De bollentrui, verdiend door één dag in de kopgroep, voelde slechts als een troostprijs.

Na een lange winterstop heeft Bardet alles op een rijtje. Hij rijdt in 2020 de Giro en mikt later in het jaar op de Vuelta a Espana. 'Ik heb nooit mijn wens om deel te nemen aan de Giro in mijn best mogelijke vorm verborgen. Ik wil er schitteren. Het uur is aangebroken om me open te stellen voor nieuwe horizonten en ik kijk ernaar uit om me te focussen op drie nieuwe, grote doelen. 

De Ronde van Italië belooft loodzwaar te worden met veel bergen, maar ook veel tijdritkilometers. Naast twee grote rondes hoopt Bardet ook op topvorm tijdens de Olympische Spelen en het WK. Bardet vindt in Tokio en Zwitserland twee klimparcours. In 2018 werd hij tijdens een soortgelijke wedstrijd op het WK in Innsbruck nog tweede. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws