[Update] 'Giro d'Italia mogelijk vanaf 29 mei; start in Hongarije naar 2021' Giro d'Italia

[Update] 'Giro d'Italia mogelijk vanaf 29 mei; start in Hongarije naar 2021'

Door Bram van der Ploeg 18 maart 2020 | 12:12


(13 maart 2020) De Giro d'Italia kan in mei niet vertrekken uit Hongarije voor de eerste drie etappes. Volgens politicus Révész Máriusz is er in Hongarije besloten dat de Giro-start in mei niet door kan gaan in Hongarije, vanwege het coronavirus. Een andere datum is wel een optie.

De Hongaarse regering heeft nu al een streep gezet door de Giro in mei, die de eerste drie dagen in Hongarije zou passeren met een tijdrit en twee vlakke etappes. 'De afgelopen drie weken zijn er verschillende ontmoetingen geweest tussen de Hongaarse en Italiaanse organisatoren en het Hongaarse organisatiecomité heeft telkens herhaald dat de veiligheid en gezondheid van de Hongaren niet in gevaar mag komen', zo schrijft Máriusz op Facebook.

In Hongarije is momenteel de noodtoestand van kracht en de regering ziet geen kans om de Giro in mei te organiseren. 'Op 12 maart, tijdens een videoconferentie, heeft het organisatiecomité van de Hongaarse start aan de Italiaanse partners aangegeven dat de start in Hongarije op het oorspronkelijk geplande tijdstip niet mogelijk is. Mauro Vegni (baas van de Giro, red.) heeft verklaard dat het het contract wel wil wijzigen om de Giro op een later tijdstip te laten starten', zo klinkt het verder. De ronde zou starten op 9 mei, maar de organisatie moet nu op zoek naar een Plan B. De vraag is sowieso of door het coronavirus in mei wel gekoerst kan worden in Italië.

Update - 13 maart 2020 (14.17 uur): Giro d'Italia bevestigt uitstel

De Giro d'Italia zal in 2020 later van start gaan dan de oorspronkelijke 9 mei. Dat heeft de organisatie vrijdag laten weten in een persbericht. De Giro-organisatie wil de start in Hongarije houden en dat is op 9 mei in ieder geval niet mogelijk. De regering daar heeft aangegeven dat het door het coronavirus geen risico wil nemen. 

Update II - 18 maart 2020 (12.09 uur): Giro d'Italia mikt op 29 mei

De Giro d'Italia hoopt op 29 mei van start te gaan, zo weet wielerjournalist Raymond Kerckhoffs van Cycling Opinions. De organisatie is druk bezig om een nieuwe ronde van drie weken samen te stellen. Hongarije, dat de eerste drie etappes van de 2020-editie zou organiseren, schuift in dit scenario door naar 2021.

De Giro van 2020 moet dan een volledig Italiaanse ronde worden. 'Op de tekentafel ligt een ronde van drie weken, die geheel binnen de Italiaanse landsgrenzen zou plaats vinden. De komende Giro d’Italia zou een stimulans moeten zijn dat het normale leven na het coronavirus in ‘De Laars’ weer opgepakt kan worden', zo valt te lezen. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws