Groenewegen krijgt andere sprinttrein voor Giro: Geen Teunissen en Jansen Giro d'Italia

Groenewegen krijgt andere sprinttrein voor Giro: Geen Teunissen en Jansen

Door Wilbert van der Velde 07 juni 2020 | 20:04


Dylan Groenewegen zal het in de Giro d’Italia zonder zijn vaste sprintaantrekkers Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen moeten doen. Dat vertelde de sprinter van Jumbo-Visma aan de NOS.

De Giro d’Italia kent in de aangepaste wielerkalender overlap met de klassiekers. Teunissen en Grøndahl Jansen zijn normaal gesproken onderdeel van de sprinttrein van Groenewegen, maar zijn ook specialisten in de klassiekers en zullen daar dus voorrang aan geven. De nieuwe sprinttrein voor Groenewegen in de Giro zal bestaan uit de Duitsers Christoph Pfingsten, Tony Martin en de Nederlands kampioen tijdrijden Jos van Emden. ‘Het zijn ook hele sterke jongens’, spreekt Groenewegen alvast zijn vertrouwen uit.

Waar Groenewegen het seizoen zal hervatten staat nog niet vast. Hij twijfelt nog tussen de Ronde van Polen en Milaan-Sanremo. ‘Ik vraag mij af of ik al klaar ben voor Milaan-Sanremo, terwijl er in Polen meer sprintkansen zijn. Ik kan San Remo ook over een half jaar rijden en dan ben ik ook weer wat sterker.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws