Groenewegen heeft keuze gemaakt: 'Hij gaat de Giro rijden en niet de Vuelta' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Groenewegen heeft keuze gemaakt: 'Hij gaat de Giro rijden en niet de Vuelta'

Groenewegen heeft keuze gemaakt: 'Hij gaat de Giro rijden en niet de Vuelta'

Dylan Groenewegen gaat dit najaar de Giro d’Italia rijden en niet de Vuelta a Espana. Dat vertelde Head of Performance van Team Jumbo-Visma Mathieu Heijboer in gesprek met Kop over Kop van Eurosport.

Groenewegen zou oorspronkelijk zowel de Giro als de Vuelta rijden, maar door de overlap tussen de twee grote rondes is dat niet langer mogelijk. Bovendien is door het schrappen van de start in Utrecht de Vuelta ook minder interessant voor de sprinter. Naast een ploegentijdrit zouden er namelijk ook twee vlakke etappes worden verreden in Nederland. Een keuze tussen de twee was dan ook niet zo lastig meer. ‘Hij gaat de Giro betwisten en niet de Vuelta’, aldus Heijboer.

De nieuwe kalender zorgt er dus voor dat er flink geschoven moet worden in de plannen en selecties voor wedstrijden. Aan één selectie verandert volgens Heijboer echter helemaal niets en dat is die van voor de Tour de France. ‘De Tour is de wedstrijd die wat ons betreft qua selectie hetzelfde blijft. Dan blijft ook het uitgangspunt dat we daar met de sterkste ploeg naar toe willen. Dus zoals we dat in de winter hebben gepland, zullen we dat nu ook in augustus en september gaan doen.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws