[Update] Thomas gaat niet van start in vierde rit door scheur in bekken Giro d'Italia
Giro d'Italia

[Update] Thomas gaat niet van start in vierde rit door scheur in bekken

[Update] Thomas gaat niet van start in vierde rit door scheur in bekken

(5 oktober 2020) Geraint Thomas is in de neutralisatie van de derde etappe van de Giro d'Italia hard gevallen, zo melden verschillende bronnen. Door zijn val werd de start van de rit kort uitgesteld. De Brit zit inmiddels weer in het peloton, maar het is niet bekend wat zijn verwondingen zijn.

De val van Thomas vond nog plaats voordat de uitzending van de etappe plaatsvond, waardoor bewegende beelden van de crash voorlopig ontbreken. Momenteel is nog niet bekend of Thomas verwondingen heeft opgelopen bij zijn val en hoe zwaar deze mogelijk zijn. Na het ongeluk krabbelde de Brit weer op de fiets, maar het duurde even voordat hij zijn rentree in het peloton maakte. De oorspronkelijke start van 12.25 uur werd zodoende kort uitgesteld.

Thomas begon als topfavoriet voor de eindzege in de Giro d'Italia aan de derde etappe. In de openingstijdrit wist hij door laat te starten veel tijd te winnen op zijn concurrenten voor de roze trui.

Update  - 5 oktober 2020 (15.35 uur): Thomas moet al vroeg lossen

Geraint Thomas is in de derde etappe van de Giro d'Italia voor een tweede keer gevallen, zo meldt de koersradio. De Brit moest daardoor al op dertig kilometer van de finish lossen uit het peloton. Het lijkt erop dat de Brit veel tijd gaat verliezen in de rit naar de Etna. Ploeggenoten Salvatore Puccio en Filippo Ganna moesten hem bijstaan.

INEOS Grenadiers, de ploeg van Thomas, meldt op sociale media dat hun renner veel last heeft van de val in de neutralisatie, maar spreekt niet over een tweede val. Op dit moment is de exacte toedracht van de blessures van Thomas nog niet bekend.

Update - 5 oktober 2020 ( 17.40 uur): Beelden val Thomas opgedoken, crasht over bidon

Op Twitter zijn beelden verschenen van de val van Geraint Thomas. De Britse favoriet voor de Giro d'Italia crashte tijdens de neutralisatie van de derde rit van de Italiaanse ronde ongelukkig over een bidon. Thomas blesseerde zijn linkerflank bij de val, over zijn verdere toestand is nog niks bekend. Hij verloor uiteindelijk 12 minuten in de rit naar de Etna, gewonnen door Jonathan Caicedo.

Update II - 5 oktober 2020 (21.00 uur): Thomas heeft niks gebroken

Er zijn geen breuken vastgesteld bij pechvogel Geraint Thomas. Dat communiceert Phil Riley, de dokter van INEOS Grenadiers. 'Geraint is hard gevallen op de linkerzijde van zijn lichaam. Hij heeft schade, maar er zijn geen breuken vastgesteld bij de onderzoeken. We zullen zijn herstel in de gaten houden en het dinsdagochtend opnieuw monitoren.'

Update III - 6 oktober 2020 (11.26 uur): Thomas start niet in vierde etappe

Het is over en uit voor Geraint Thomas deze Giro. Eerst meldde La Gazetta dello Sport dat, waarna andere media volgden, totdat de officiële DNS kwam. De BBC meldde zelfs een gebroken heup als oorzaak van de opgave. Toen de ploeg eindelijk met het verlossende woord kwam, bleek het te zijn gegaan om een scheur in het bekken van Thomas.

Op de ploegsite doet de Brit zijn verhaal. 'Ik wilde starten vandaag om op zijn minst de ploeg nog te helpen in de komende dagen, maar ik voelde ook wel dat het niet goed zat. Daarom deden we die extra scans. De breuk maakt de beslissing makkelijker, omdat we niet meer schade willen aanrichten. Het is heel frustrerend, want ik was in hele goede vorm.'

(Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws