📸 'Zoek de fout'; Van Aert toont met raadsel wat pech hem gekost heeft op WK gravel Gravel
Gravel

📸 'Zoek de fout'; Van Aert toont met raadsel wat pech hem gekost heeft op WK gravel

📸 'Zoek de fout'; Van Aert toont met raadsel wat pech hem gekost heeft op WK gravel

Het WK gravel is zondagmiddag uitgeslopen op een deceptie voor Wout van Aert. De Belgische topfavoriet stond al vroeg in de koers naast z'n fiets met een mechanisch defect en niet veel later kwam de melding dat hij onderuit was gegaan. Hij werd wonderwel nog achtste.

Van Aert, die voor het eerst meedeed aan het WK gravel, kon na de mechanische pech snel terukeren. Zodoende was hij bij de eerste doorkomst langs de finishlijn (na 46 kilometer) onderdeel van een eerste groep van zestig renners. Titelverdediger Gianni Vermeersch zat daar al niet meer bij, alle andere belangrijke namen wel.

De live timing op de site van de UCI bood vervolgens uitkomst, toen berichten binnenkwamen dat Van Aert zou zijn gevallen. Bij de tijdsmeting bij Revine Lago moesten we ver scrollen om Van Aert terug te vinden. Hij gaf er - na 69 kilometer koers - negen minuten en acht seconden toe op de eersten.

Berichten in de persruimte ter plekke dat dit niet klopte door een mogelijk chip-probleem bij Van Aert konden bij het ingaan van de slotronde de prullenbak in. Onze man ter plaatse stond met stopwatch bij de finishlijn en zag Van Aert doorkomen op inmiddels zo'n twaalf minuten.

Van Aert geniet, ondanks baaldag

De focus ging vervolgens op de strijd om de dagzege, maar Van Aert schudde in de anonimiteit nog een indrukwekkende inhaalrace uit z'n benen. Hij werd achtste, op minder dan negen minuten van dagwinnaar Matej Mohoric. Bij VTM deed hij vervolgens zijn verhaal: 'Het zat allemaal een beetje tegen. Ik had eerst een zadel dat gezakt was en daarna nog een valpartijtje en een lekke band. Dat was twee keer m'n eigen fout, ik was te onvoorzichtig. Die lekke band kreeg ik daarna niet snel genoeg gemaakt, waardoor ik veel tijd heb verloren. Ik zat in de achterhoede.'

Van Aert besloot niet af te stappen, maar door te rijden. 'Ik wist dat ik niet meer vooraan kon komen, maar ik had geen zin om af te draaien. Ik heb m'n eigen tempo gereden en van groepje naar groepje gereden. Ik finish nog in de top tien, dus het was alsnog een mooie ervaring. Ik zou nog weleens willen terugkomen, want dit is wel iets wat mij ligt. Ik heb er echt van genoten, maar het moet allemaal meezitten.'

Na afloop kwam de Belg op Instagram met een raadseltje. 'Zoek de fout', schreef hij in zijn stories, om vervolgens te komen met een vergelijking tussen de eindtijd van winnaar Mohoric (4 uur, 53 minuten en 57 seconden) en de tijd die zijn eigen Garmin aangaf. De fietscomputer van Van Aert toonde aan dat hij 4 uur, 51 minuten en 35 seconden in beweging is geweest, waarbij de tijd die hij aan de meet moest toegeven op de Sloveen uiteraard te verklaren is door Van Aert zijn pech.

Beelden: Van Aert in actie op WK gravel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws