Ivar Slik kan titelprolongatie Unbound niet verwezenlijken: '310 kilometer op de 11 moeten rijden' Gravel
Gravel

Ivar Slik kan titelprolongatie Unbound niet verwezenlijken: '310 kilometer op de 11 moeten rijden'

Ivar Slik kan titelprolongatie Unbound niet verwezenlijken: '310 kilometer op de 11 moeten rijden'

Ivar Slik heeft zijn Unbound-titel niet weten te verdedigen. De winnaar van 2022 moest in de door Keegan Swenson gewonnen editie van 2023 genoegen nemen met een 36e plaats. Mechanische pech wierp de 30-jarige coureur ver terug in de wedstrijd. Via Instagram blikt hij terug op zijn persoonlijke avontuur in Kansas.

'Gebroken achterderailleurkabel na twintig kilometer. We doken in een plakkerig modderbad waar iedereen moest rennen en probeerde de fiets zo schoon mogelijk te houden. Na deze sectie merkte ik dat de kabel gebroken was en ik alleen nog maar op de 11 kon rijden. Toen hadden we nog 310 kilometer te gaan', duidt Slik zijn materiaalproblemen.

'Ik kon nog wel schakelen van het binnenblad naar het buitenland, dus eigenlijk had ik twee opties. Het werd een gevecht tegen mezelf , maar ik ben blij dat ik dat ik na bijna twaalf uur Emporia heb kunnen bereiken', luidt het slot van zijn bijschrift.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws