Laurens ten Dam flikt het! Nederlander rijdt als rapste 1.000 kilometer door Andes-gebergte in non-stop-editie Gravel
Gravel

Laurens ten Dam flikt het! Nederlander rijdt als rapste 1.000 kilometer door Andes-gebergte in non-stop-editie

Laurens ten Dam flikt het! Nederlander rijdt als rapste 1.000 kilometer door Andes-gebergte in non-stop-editie

Laurens ten Dam heeft de non-stop-editie van de Transcordilleras op zijn naam geschreven. De 43-jarige Nederlander deed voor het derde jaar mee aan de onverharde monstertocht door het Zuid-Amerikaanse Andes-gebergte, maar voor het eerst deed hij dat aan de non-stop-editie. 1000 kilometer zo snel mogelijk afleggen, zonder etappes of verzorging...

De organisatie meldt dat Ten Dam het in 'een recordtijd' voor elkaar bokste de afgelopen dagen. Er werd zondag gestart in Paipa en na drie dagen kwam Ten Dam solo aan in Santafe de Antioquía. Zijn vaste kompaan Thomas Dekker deed ook mee, maar zijn eindklassering is op het moment van schrijven nog niet bekend.

De non-stop-editie is één van de drie varianten van de Transcordilleras. Ten Dam en Dekker deden de laatste twee jaar mee aan de editie, waarin de 1.000 kilometer in acht etappes werden verdeeld. Ook is er een variant met drie etappes. Al deze drie varianten kunnen als individu of in koppels worden afgewerkt.

Bij de non-stop-editie is geen sprake van organisatie of etappes, je moet gewoon zo lang mogelijk fietsen, hier en daar een beetje slapen en dan zo snel mogelijk de 1.000 kilometer afwerken. Er rijdt wel een verzorgingsauto mee, maar bandjes plakken, eten, drinken en slapen regel je zelf. Ten Dam deed dat dus het snelste, respect!

Foto's: Ten Dam komt als eerste binnen in Transcordilleras

14 claps
12 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws