Maaike Coljé mist WK gravel door zwaar ongeluk: 'Weet niets meer, werd 5 uur later wakker in ziekenhuis' Gravel
Gravel

Maaike Coljé mist WK gravel door zwaar ongeluk: 'Weet niets meer, werd 5 uur later wakker in ziekenhuis'

Maaike Coljé mist WK gravel door zwaar ongeluk: 'Weet niets meer, werd 5 uur later wakker in ziekenhuis'

De Nederlandse elite dames moesten het zaterdag op het WK gravel in Veneto doen met een vrouw minder. Maaike Coljé, één van de vier deelneemsters, is op haar laatste training betrokken geraakt bij een ongeluk, waardoor ze de wedstrijd miste.

Puck Moonen, één van de andere Nederlandse deelneemsters, stipte het voorval na afloop in gesprek met In de Leiderstrui aan. 'Eigenlijk zou Maaike d'r vriend ons ondersteunen met bidons, maar zij ligt sinds gisteren in het ziekenhuis. Dat was wel even schrikken voor de hele groep', stelde Moonen, die nu de honneurs moest waarnemen met Femke Markus en Tessa Neefjes.

'Ze is echt heel lang knock out geweest', vertelde Moonen. 'Ze hebben haar naar het ziekenhuis gebracht met de ambulance, die ligt er niet zo heel lekker bij. Ze zweeft nog een beetje tussen bijzijn en out gaan, dus ze heeft echt een flinke klapper gemaakt.'

Coljé vertrok om 10 uur in de ochtend voor haar laatste trainingsrit voor het WK in Veneto, maar toen ze om 2 uur nog niet terug was rook haar omgeving onraad. Ze besloten het trainingsrondje omgekeerd af te gaan werken, daar ze niet bereikbaar was. Uiteindelijk werd er naar het ziekenhuis gebeld, waar ze haar met een ambulance naar toe hadden gebracht met voornamelijk verwondingen aan haar gezicht.

Coljé weet alleen dat ze vijf uur na haar training wakker werd in het ziekenhuis

Ze is na haar hevige val al bij geweest. 'Ik kan me alleen herinneren dat ik mijn laatste racevoorbereiding aan het doen was, waarna ik vijf uur later wakker werd in het ziekenhuis. Ik heb geen idee wat er gebeurd is, maar zo te zien ben ik zeer hard gevallen', liet Coljé weten in een korte reactie. Volgens Moonen wees alles op een aanrijding. 'Ik heb een foto gezien van haar gezicht, dat herkende je echt niet meer terug.'

'Mijn gezicht is erg gezwollen en tot dusver weet ik alleen dat ik veel schaafwonden, enkele hechtingen en breuken heb. Het zal echter allemaal herstellen', houdt Coljé het positief.

Het WK gravel bij de vrouwen werd uiteindelijk gewonnen door Pauline Férrand-Prevot, die hiermee een nieuwe wereldtitel aan haar toch al indrukwekkende lijst toevoegde. Eerder werd de Française al kampioen op de weg, in het veld en op de mountainbike.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws