Nederlandse ploeg op WK gravel flink getroffen door noodlot; na ongeluk Coljé ook diskwalificatie Neefjes Gravel
Gravel

Nederlandse ploeg op WK gravel flink getroffen door noodlot; na ongeluk Coljé ook diskwalificatie Neefjes

Nederlandse ploeg op WK gravel flink getroffen door noodlot; na ongeluk Coljé ook diskwalificatie Neefjes

Ook op de eerste dag van het WK gravel wilde het niet vlotten voor de Nederlandse equipe. Voor de start van de race kreeg de vierkoppige vrouwenploeg al een flinke opdoffer te verwerken met het niet starten van Maaike Coljé na een val, terwijl Tessa Neefjes gedurende de race gediskwalificeerd werd.

Neefjes, die nochtans met ongelofelijk veel zin en ambitie van start ging, overschreed de finish in tranen na wat haar was overkomen en had zichtbaar moeite om te verwerken wat er zojuist gebeurd was tijdens de wedstrijd in Veneto. Uitgebreid reageren wenste ze nog niet te doen, maar ze liet wel aan In de Leiderstrui weten dat ze een diskwalificatie op haar dak had gekregen.

'Ik nam schijnbaar een bidon aan waar dat niet mocht, waarna er zo'n motor langs me kwam gereden', vertelde ze na afloop. 'Ik gaf hem die bidon vol terug, om te laten zien dat ik er niet uit gedronken had. Vervolgens kwam die naast me rijden en reed die me zowat van de weg af', vertelde ze.

Neefjes wilde haar diskwalificatie na afloop aan gaan vechten, maar tot op heden zonder resultaat. Ondanks het feit dat ze de finish net na landgenote Riejanne Markus (overschreed), is ze niet opgenomen in de officiële uitslag van het WK gravel. De wedstrijd werd gewonnen door Pauline Férrand-Prevot, voor Sina Frei en Chiara Teocchi.

Coljé in het ziekenhuis na ongeval

Coljé ligt na haar ongeval nog in het ziekenhuis. Zij vertrok vrijdag voor een training en viel daarbij hard op haar gezicht, zonder te weten wat er precies voorgevallen is. 'Ik kan me alleen herinneren dat ik mijn laatste racevoorbereiding aan het doen was, waarna ik vijf uur later wakker werd in het ziekenhuis. Ik heb geen idee wat er gebeurd is, maar zo te zien ben ik zeer hard gevallen', liet ze weten.

Ze kampt met schaafwonden en breuken in haar gezicht, al moet een MRI-scan uitwijzen welke dat precies zijn. 'Ik herkende haar niet meer terug op een foto', liet Moonen na afloop van de wedstrijd weten aan In de Leiderstrui.

'Ze is echt heel lang knock out geweest', vertelde Moonen. 'Ze hebben haar naar het ziekenhuis gebracht met de ambulance, die ligt er niet zo heel lekker bij. Ze zweeft nog een beetje tussen bijzijn en out gaan, dus ze heeft echt een flinke klapper gemaakt.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws