Tankink en Zonneveld kibbelen: 'Als regels je niet aanstaan moet je niet huilen, maar lekker thuis blijven' Gravel
Gravel

Tankink en Zonneveld kibbelen: 'Als regels je niet aanstaan moet je niet huilen, maar lekker thuis blijven'

Tankink en Zonneveld kibbelen: 'Als regels je niet aanstaan moet je niet huilen, maar lekker thuis blijven'

Afgelopen weekend stond in Zuid-Limburg de eerste editie van een wedstrijd om de UCI Gravel World Series op het programma in Valkenburg. Het werd een prachtige editie met Timo Kielich (Alpecin-Deceuninck) als winnaar, al verliep niet alles even vlekkeloos.

Na afloop waren deelnemers als Kielich, Jasper Ockeloen, Jan Bakelants, Laurens ten Dam en Bram Tankink lovend over de organisatie en het parcours, maar het enige punt van aandacht was de zogenoemde Priority Box. Een startvak vooraan met daarin 25 door de organisatie geselecteerde renners, wat vooraf al werd bekritiseerd.

Met name Thijs Zonneveld, journalist bij het AD en renner bij BEAT Cycling, liet voorafgaand aan het evenement weten teleurgesteld te zijn in de keuze van de organisatie om hem niet vooraan te laten starten. 'De profs, oud-profs, influencers en journalisten zijn de organisatie op het eerste startvak gezet. Behalve eentje. Geen idee wie ik daar ooit voor de schenen heb getrapt, maar goed', mopperde Zonneveld op Twitter.

Hij eindigde uiteindelijk als 37e, maar was daar niet direct blij mee. 'Het sloeg nergens op, eerlijk gezegd. Had al twee minuten achterstand toen ik als 529e de startlijn over rolde. Daarna: filerijden op de singletracks en gevallen in de eerste lastige afdaling omdat er mensen tussen reden zonder bijster veel ervaring in een peloton. Met een kapot zadel teruggekomen tot 37e plek. En, hoera, derde in mijn leeftijdscategorie', stelde hij enigszins cynisch op social media.

Tankink vindt dat Zonneveld 'wel wat meer realiteitszin kan krijgen'

Vooraf kreeg Zonneveld al veel reacties over zijn beklag, maar ook achteraf mengden enkele andere mensen zich in de discussie. Zo ook Bram Tankink, ex-renner en tegenwoordig fervent recreatief gravelfietser. 'Als de regels van het spel je nu niet aanstaan moet je niet voor- en achteraf huilen, maar lekker thuis blijven. Er was genoeg ruimte om te passeren overigens. Weinig singletrail gezien', stelde hij.

'Misschien dat Thijs ook wat meer realiteitszin kan krijgen', voegde Tankink, die zelf ook meedeed aan het evenement en zelfs won in zijn leeftijdscategorie, daaraan toe. 'Er zijn simpelweg veel betere renners dan hem. Laurens is bijvoorbeeld een betere renner en altijd geweest. Dat Thijs naast hem op het podium staat is voor hem het maximaal haalbare.'

Zonneveld zag de tweets van Tankink en reageerde daar op zijn beurt weer op. 'De essentie van wielrennen is dat je mag proberen iedereen te verslaan. Ik vergelijk me nergens met Laurens of iemand anders, maar ik kom wel op voor de kans om te kunnen koersen. Voor mezelf, maar ook voor anderen in dezelfde situatie. Verder mag ik natuurlijk zeggen dat ik iets oneerlijk of onveilig vind, ongeacht of ik meedoe of niet.'

Tankink stemde daarmee in. 'Zeker mag jij dat, maar die kans had je wel degelijk. Je bent exact 1.02 min later gestart (ipv 2 min). Er was bergop genoeg ruimte om te passeren. En je hebt de hele dag kunnen rijden als een malle. Op je 43e gefrustreerd rondfietsen lijkt me overbodig. Jij ook fijne dag', was de korte maar krachtige reactie van De Tank, waarmee de discussie beëindigd werd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws