Toon Aerts weet weer wat winnen is: Belg primus in Gravel Fondo Limburg, Neefjes wint bij vrouwen Gravel
Gravel

Toon Aerts weet weer wat winnen is: Belg primus in Gravel Fondo Limburg, Neefjes wint bij vrouwen

Toon Aerts weet weer wat winnen is: Belg primus in Gravel Fondo Limburg, Neefjes wint bij vrouwen

Bij de mannen- en vrouwenwedstrijd van de Gravel Fondo Limburg mogen respectievelijk Toon Aerts en Tessa Neefjes zich de winnaars noemen. Vooral eerstgenoemde is ergens wel opvallend, daar hij sinds 6 februari 2022 niet meer wist te winnen en natuurlijk te maken kreeg met de verschillende dopingperikelen omtrent zijn naam. Bovendien ging Aerts afgelopen februari nog hard onderuit in de cross van Oostmalle.

In de omgeving van Valkenburg (Zuid-Limburg) stond zondagmiddag de eerste manche uit de UCI Gravel Series op de rol. Derhalve stonden er ook véél Nederlandse en Belgische namen aan de start, met onder anderen Thijs Zonneveld (elfde), Greg Van Avermaet (zesde) en Jan Bakelants (achtste). De tweede en derde plaats gingen echter naar Piotr Havik en Adne Koster. Aerts versloeg Havik in een soort sprint-à-deux.

Bij de vrouwen was Neefjes dan weer veel te sterk voor de concurrentie. Zij verwees Irina Lützelschwab en Wendy Oosterwoud naar respectievelijk de plaatsen twee en drie. Lützelschwab finishte wel pas twee minuten achter Neefjes, de 27-jarige renster die vorig jaar regelmatig met In de Leiderstrui haar opinie deelde omtrent het WK gravel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws