IDL Kijktip | Complete verbijstering over comeback Van der Poel in Vlaanderen IDL-producties

IDL Kijktip | Complete verbijstering over comeback Van der Poel in Vlaanderen

Door Tom van der Salm 05 april 2020 | 08:45


Vraag de gemiddelde wielervolger naar de strafste prestatie van Mathieu van der Poel, en 99 procent zal met de Amstel Gold Race van 2019 op de proppen komen. Spoiler: na het zien van de documentaire 'De Ronde 103' gaat daar verandering in komen. De IDL Kijktip van deze week is er één uit het boekje!

De VRT heeft de 103e editie van de Ronde van Vlaanderen vanuit een hele mooie invalshoek laten zien in deze documentaire. Een keertje niet vanuit de renners, maar vanuit de commentatoren, de mensen op de motoren en iedereen achter de schermen. Van de kroegbaas tot Adrie van der Poel en van Michel Wuyts tot de man in de jurywagen; allemaal komen ze aan bod, en in beeld.

Ook enkele ploegleiderswagens zien we terug in deze documentaire, en ze hebben één ding gemeen; ze kijken met open mond naar de inhaalrace die Van der Poel voor elkaar kreeg in de wedstrijd. De Nederlander crashte vlak voor de Oude Kwaremont, om vervolgens in mum van tijd weer terug te keren naar de kop van de koers. De reacties van de rivaliserende ploegleiders zijn formidabel om te zien.

Zonneveld: 'Wat Van der Poel daar deed, was tovenarij'

Zoals Thijs Zonneveld vrijdag schreef in het Algemeen Dagblad, na het zien van de docu: 'Wat Van der Poel vorig jaar deed in de Amstel Gold Race was belachelijk. Nog nooit zoiets gezien. Maar wat hij twee weken daarvoor deed in de Ronde van Vlaanderen, dat was stiekem misschien nog wel belachelijker. (...) Wat hij daar deed, was tovenarij.'

Wilt u de inhaalrace van Van der Poel zien, schakel dan in vanaf minuut 52. Maar wij hebben één tip voor u: Doe dat niet, want daar is deze documentaire veel te mooi voor. Kijk hem helemaal, u gaat er geen spijt van hebben! PS: Je moet in Nederland even inloggen bij VRT om te kunnen kijken. Dit kan via een account of via Facebook of Google! (foto: Sirotti)

Kijk hier naar de documentaire ''De Ronde 103'' via VRT


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws