Ilan Van WIlder

Dit is de pagina over Ilan Van Wilder. De Belgische wielrenner rijdt sinds 2020 voor Team Sunweb. De talentvolle klassementsrenner werd in 2019 derde in de Tour de l’Avenir. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van Wilder en houdt tevens zijn biografie bij.

Van Wilder ontpopt zich tot talentvol klassementsrenner

Ilan Van Wilder werd op 14 mei 2000 geboren in het Belgische Jette. De Belg maakte al bij de junioren grote indruk met podiumplaatsen in etappekoersen en tijdritten. Hij vocht daarbij vele duels uit met Remco Evenepoel. In 2019 begon Van Wilder aan zijn tijd bij de beloften, waar hij rappe ontwikkeling voortzette.

Van Wilder won een etappe in de Vredeskoers en behaalde verschillende korte klasseringen in etappekoersen. Vooral zijn optreden als eerstejaarsbelofte in de Tour de l’Avenir maakte indruk. Met constante prestaties streed hij tegen de beste beloften om het eindpodium. Uiteindelijk zou hij de derde plaats voor zichzelf opeisen.

Zijn plaats op het eindpodium in de Tour de l’Avenir maakte dermate indruk op de WolrdTour-ploegen dat ze in de rij stonden om Van Wilder een contract aan te bieden. Zijn keuze viel uiteindelijk op Team Sunweb. De begeleiding en vele leeftijdsgenoten bij de ploeg spraken hem aan.

Van Wilder in voorselectie Sunweb Vuelta a Espana

Van Wilder begon in 2020 sterk aan zijn eerste profjaar. Als twintigjarige hield hij sterk stand tussen de profs in de Ronde van de Algarve en besloot hij de ronde op een zeventiende plaats in het eindklassement. Door het coronavirus kwam zijn seizoen echter stil te liggen. Met de hervatting van het wielerseizoen in aantocht, lijkt het erop dat Van Wilder in 2020 nog mooie koersen kan rijden. Zo maakt hij onderdeel uit van de twaalfkoppige voorselectie van Sunweb voor de Vuelta a Espana.

Ilan Van WIlder Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties