Gebutste Jack Haig krijgt dreun in klassement: 'Er rust een vloek op mij' Wielrennen
Wielrennen

Gebutste Jack Haig krijgt dreun in klassement: 'Er rust een vloek op mij'

Gebutste Jack Haig krijgt dreun in klassement: 'Er rust een vloek op mij'

Een top tien in het eindklassement zou nog kunnen, maar door een topklassement kan voor Jack Haig wel een streep. De Australiër voelde in de dertiende etappe de gevolgen van een val een dag eerder en verloor bijna vier minuten op zijn concurrenten voor het algemeen klassement.

'Ik was behoorlijk beurs vandaag', deelt Haig na afloop aan Cycling Pro Net mee. 'Ik wilde het vanmorgen niet toegeven, maar ik heb de beelden van de val teruggezien… Ik ben behoorlijk gebutst. En ik had de benen helaas niet', jammert de renner van Bahrain Victorious.

Door slechte weersomstandigheden werd de etappe stevig ingekort, uiteindelijk met de Croix de Coeur. De klim was een veelbesproken onderwerp, zo wilden meerdere renners en ploegen de beklimming eruit halen, omdat de afdaling erg gevaarlijk was. De organisatie ging er niet in mee, en dus begon de etappe aan de voet van de zware klim. ‘Ik denk dat het asfalt in de afdaling op de limiet was van wat acceptabel is in een grote ronde. Iedereen kwam echter veilig beneden', doet Haig zijn zegje erover.

Haig: 'Ik hoop voor wat meer sunshine'

'Ik heb in mijn vorige twee grote rondes veel pech gehad. Nu weer, ik heb een beetje het gevoel dat er een vloek op mij rust', keert Haig weer terug naar het onderwerp van zijn val in rit twaalf. 'Het is irritant, want het voelt niet alsof het steeds mijn fout was. Ik doe nog steeds mee en ben een soort van gezond, alleen wat gekneusd en verdrietig.'

Toch is Haig nog gemotiveerd op de Giro op een positieve manier uit te rijden. 'Ik zal Damiano (Caruso, red.) bijstaan en de slotweek biedt ook nog mogelijkheden. Ik hoop voor wat meer sunshine’, besluit Haig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws