Flückiger en Lecomte winnen in Wereldbeker Leogang, Pieterse zorgt voor Nederlands succes Mountainbiken
Mountainbiken

Flückiger en Lecomte winnen in Wereldbeker Leogang, Pieterse zorgt voor Nederlands succes

Flückiger en Lecomte winnen in Wereldbeker Leogang, Pieterse zorgt voor Nederlands succes

Mathias Flückiger en Loana Lecomte hebben in Leogang de Wereldbeker mountainbiken gewonnen. Puck Pieterse zorgde voor Nederlands succes bij de beloften.

Geen Tom Pidcock dit weekend in Leogang. De Britse coureur was aanwezig bij de Wereldbekerwedstrijden in Albstadt en Nové Mesto, maar koos nu voor de Ronde van Zwitserland. Daar bereidt hij zich voor op de Tour de France, die volgende maand van start gaat. Wel waren veel andere toppers uit de MTB-wereld aanwezig. Flückiger had onder meer concurrentie van wereldkampioen Nino Schurter en Vlad Dascalu.

De wedstrijd leverde uiteindelijk een spannende duel tussen Flückiger en Schurter op. De twee landgenoten reden het hele laatste deel van de wedstrijd samen, waarna de Zwitsers kampioen in de slotronde met een ferme versnelling afscheid nam van Schurter. Aaron Hatherly reed constant op een kleine achterstand van het duo. Hij finishte daarmee als derde.

Lecomte zegeviert, Nederlands succes bij beloften

Bij de vrouwen bleek Lecomte over de sterkste benen in Leogang te beschikken. De Française was in de race sterker dan de Zweedse Jenny Rissveds en de Oostenrijkse Laura Stigger, die respectievelijk als tweede en derde finishten. Voor Lecomte was het de tweede overwinning van dit weekend, nadat ze op vrijdag ook al de beste bleek in de shorttrack. Anne Terpstra was op de vijfde plek de beste Nederlandse.

Bij de beloften was er Nederlands succes op te merken. Pieterse won daar met een klein verschil de race door Line Burguier te kloppen. Het verschil aan de finish was twee seconden. Voor Pieterse was het de eerste zege in de Wereldbeker dit seizoen. Fem van Empel, het andere Nederlandse talent, finishte op drie minuten achterstand van haar landgenote op de zesde stek.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws