Jumbo-Visma wikt en weegt rond Tourselectie: 'Dat Nathan nog geen Tour reed, is een dingetje' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma wikt en weegt rond Tourselectie: 'Dat Nathan nog geen Tour reed, is een dingetje'

Jumbo-Visma wikt en weegt rond Tourselectie: 'Dat Nathan nog geen Tour reed, is een dingetje'

Wie stuurt Jumbo-Visma volgende maand naar de Tour de France? Lange tijd leek de ploeg de meeste namen al klaar te hebben, maar plots zijn nog veel meer namen in de running om mee te gaan naar de grote ronde. Maarten Wynants is een van de stafleden die zich daarmee bezighoudt.

Wyntants wordt bij Het Nieuwsblad gevraagd naar de Tour de France-selectie. Onder meer Nathan Van Hooydonck is een van de coureurs die kans maakt op deelname, maar hij stond eerder niet op de lijst. 'Alles wordt in overweging genomen', klinkt het bij Wynants. 'Dat Nathan nog geen Tour reed, is een dingetje. Maar je moet hem er ook ooit eens van laten proven. Zoiets zegt iets en tegelijk ook niets.'

Van Hooydonck mee naar Tour de France?

Van Hooydonck zou een interessante helper voor Wout van Aert kunnen zijn. De twee Belgen kunnen goed met elkaar overweg en gezien de ambities voor de groene trui zou Van Hooydonck goed van pas kunnen komen. De sterke Belg is op het vlakke namelijk een uitstekende renner, die goed weet hoe hij zijn kopman moet beschermen. Zeker in de eerste etappes in Denemarken kan dat goed van pas komen.

Toch is het voor Wynants nog geen uitgemaakte zaak. Hij ziet nog andere factoren die van belang zijn: 'Voor hetzelfde geld speelt de wind in Denemarken geen enkele rol en zet je daar een extra mennetje voor in die je niet nodig hebt. Die komt je dan tekort in het klimwerk. Het is altijd een beetje gokken en pas achteraf kan je met zekerheid zeggen of het de juiste samenstelling was.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws