Geen verrassingen binnen Nederlandse mountainbike-selecties voor Tokio Mountainbiken
Mountainbiken

Geen verrassingen binnen Nederlandse mountainbike-selecties voor Tokio

Geen verrassingen binnen Nederlandse mountainbike-selecties voor Tokio

Nederland heeft de vier namen voor de mountainbike-wedstrijd in Tokio op papier. Binnen de selectie zijn er weinig verrassingen te bespeuren. Bij de mannen rijden Mathieu van der Poel en Milan Vader, terwijl Anne Tauber en Anne Terpstra oranje vertegenwoordigen bij de vrouwen.

De vier geselecteerde coureurs waren de enige mountainbikers die aan de voorwaarden voor deelname voldeden, waardoor bondscoach Gerben de Knegt geen moeite had met de selectie. Dat schrijft de KNWU op haar website in een statement. 'We kunnen sowieso stellen dat deze vier sporters de afgelopen jaren een hoog niveau hebben weten te behalen, waar andere landgenoten nog niet aan hebben kunnen tippen. Dat hoge niveau geeft ook vertrouwen in de kansen van deze ploeg.'

De Knegt verwacht met Van der Poel een grote kans te maken op een medaille in deze discipline. 'Maar ook de andere drie hebben in het verleden laten zien met een goede dag voor het podium mee te kunnen doen in een goed bezette wedstrijd.' De wedstrijden in Tokio staan gepland voor 26 en 27 juli.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws