Mountainbiken: Ferrand-Prevot en Carod winnen seizoensfinale in Val di Sole Mountainbiken
Mountainbiken

Mountainbiken: Ferrand-Prevot en Carod winnen seizoensfinale in Val di Sole

Mountainbiken: Ferrand-Prevot en Carod winnen seizoensfinale in Val di Sole

Frankrijk boven in het Italiaanse Val di Sole. Pauline Ferrand-Prévot en Titouan Carod hebben namelijk de laatste crosscountry wereldbeker van het seizoen gewonnen. Ferrand-Prévot vocht een mooi duel uit met haar jonge landgenote Loana Lecomte, maar wist haar in de derde van vijf ronden op een grote achterstand te zetten. Anne Terpstra kwam er niet aan te pas.

Ferrand-Prévot domineert in regenboogtrui

Het zware klimparcours in Val di Sole zorgde bij de vrouwenkoers al vlug voor versplintering. Ferrand-Prévot, die op vrijdag nog de shorttrackwedstrijd op haar naam schreef, zat na de start niet meteen bij de eerste paar vrouwen. Hierdoor moest ze een aantal kleine gaten dichten, maar toen ze eenmaal voorin zat reed ze al snel weg samen met Lecomte. Het duo was op de shorttrack ook al een klasse apart voor de rest, toen vochten de dames het na een intense strijd uit in een millimetersprint. Tijdens de eerste paar rondes van het grotere crosscountry evenement bleven ze samen, waardoor een vergelijkbaar scenario mogelijk werd. In ronde drie knalde de Wereldkampioene echter weg bij haar jonge concurrent. Met ruim een minuut voorsprong kwam ze uit eindelijk over de streep.

In het eindklassement voor de wereldbeker was bij de vrouwen van tevoren een mooie strijd gehoopt. De Nederlandse Anne Terpstra was namelijk in strijd met de Zwitserse Alessandra Keller voor de zege in het klassement. Door fysieke ongemakken, aldus de Nederlandse renster van Ghost Factory op Twitter, lukte dit niet. Keller won het eindklassement, voor Rebecca McConnell en Terpstra.

Bij de mannen wist Carud te winnen, terwijl Nino Schurter de eindzege kon bemachtigen. De Zwitser eindigde in Val di Sole op 35 seconden van winnaar Carod. Plek drie en vier waren voor Jordan Sarrou en Victor Koretzky, waarmee de Fransen duidelijk de overmacht hadden. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock deden niet mee.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws