Schurter is bestand tegen opmars Pidcock en boekt tiende (!) WK-titel op de mountainbike Mountainbiken
Mountainbiken

Schurter is bestand tegen opmars Pidcock en boekt tiende (!) WK-titel op de mountainbike

Schurter is bestand tegen opmars Pidcock en boekt tiende (!) WK-titel op de mountainbike

Nino Schurter heeft in het Franse Les Gets het WK mountainbiken bij de mannen op zijn naam geschreven. De Zwitser boekte hierdoor zijn tiende (!) wereldtitel, wat met recht een prestatie van wereldformaat genoemd mag worden. Tom Pidcock werd vierde.

Pidcock moest vrij ver van achteren beginnen en dus stond zijn race in de openingsfase vooral in het teken van achtervolgen, zoals dat ook al het geval was op het EK mountainbiken van vorige week. Concurrenten als Nino Schurter begonnen wel op de eerste rij, waardoor zij het tempo konden bepalen in de eerste rondes.

Schurter en co deden dit echter met de rem erop, waardoor Pidcock bij het afronden van de eerste ronde op slechts 24 seconden over de finish kwam. Schurter besloot vervolgens om het tempo voorin wat op te voeren, om de Brit het op die manier zo moeilijk mogelijk te maken.

Valpartijen voor Gaze en Pidcock

Samuel Gaze, vrijdag nog wereldkampioen bij de shorttrack, probeerde de Zwitser te volgen, maar kwam daarbij hard ten val. De Nieuw-Zeelander, rijdend voor Alpecin-Deceuninck, greep direct naar zijn sleutelbeen; einde wedstrijd voor hem.

Ondertussen zette Pidcock zijn opmars naar voren verder, waar enkel nog Schurter, David Vallero Serrano en Luca Braidot overbleven. Dit viertal begon aan de laatste drie rondes met een mooie voorgift.

Pidcock nam na zijn terugkomst wat gas terug, al was het niet direct duidelijk of dit een tactisch steekspel was of een kwestie van niet beter kunnen. Bij een versnelling van Schurter, na precies één uur, kregen we het antwoord: Pidcock was niet goed genoeg om de Zwitser te volgen en na een valpartij en lekke band was het verhaal van de Brit over en uit.

Schurter trok zich er allemaal niet van aan: hij bleef doorbeuken en loste daarmee ook Braidot. Enkel de taaie Spanjaar Vallero Serrano bleek in staat om de ontketende man uit Zwitserland te volgen, waardoor een duel met twee beslissing moest brengen in de slotronde. Schurter profiteerde zijn kompaan als eerste te lossen, die het antwoord schuldig moest blijven in de technische delen van het parcours.

Uitslagen WK mountainbiken Cross Country (mannen) 2022

🥇️ Nino Schurter (Zwitserland)
🥈️ David Vallero Serrano (Spanje)
🥉 Luca Braidot (Italië)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws