Pidcock pakt vanaf wegcampagne direct door op de mountainbike, Van der Poel laat die discipline even links liggen Mountainbiken
Mountainbiken

Pidcock pakt vanaf wegcampagne direct door op de mountainbike, Van der Poel laat die discipline even links liggen

Pidcock pakt vanaf wegcampagne direct door op de mountainbike, Van der Poel laat die discipline even links liggen

Waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert (even) rust nemen na hun veeleisende voorjaarscampagne en Tadej Pogacar daartoe gedwongen werd, pakt Tom Pidcock het al anders aan. De Brit stapt komend weekeinde alweer op zijn mountainbike.

Na afloop van Luik-Bastenaken-Luik, waarin Pidcock als tweede eindigde, liet hij al weten dat hij zin had om van fiets te switchen. 'Het is ook een soort van relaxen voor me', liet hij weten na La Doyenne. Al moet daarbij opgemerkt worden dat Pidcock, net als Van der Poel, weer punten moet gaan scoren voor een olympisch ticket in Parijs.

Daar begint hij komend weekeinde al aan, met de French Cup in Guéret. De week erna rijdt Pidcock, net als Pauline Ferrand-Prévot van INEOS, in het Zwitserse Chur, om op 14 mei de Wereldbeker van Nove Mesto te rijden.

Daar komt Pidcock Van der Poel alvast niet tegen. De Nederlander liet na afloop van Parijs-Roubaix, zijn voorlopig laatste wedstrijd, al weten dat hij in de Ronde van Zwitserland weer in competitieverband hervat. Op die manier hoopt hij fris aan de start te staan van de Tour de France, na een veeleisende cross/voorjaarscampagne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws