Alpecin-Deceuninck benadrukt: MTB-ambitie Van der Poel voor Spelen 2024 is er nog steeds Mountainbiken
Mountainbiken

Alpecin-Deceuninck benadrukt: MTB-ambitie Van der Poel voor Spelen 2024 is er nog steeds

Alpecin-Deceuninck benadrukt: MTB-ambitie Van der Poel voor Spelen 2024 is er nog steeds

Het feit dat Mathieu van der Poel voor de Tour de France van dit jaar niet te zien zal zijn op zijn mountainbike, doet niets af aan zijn ambities voor die discipline richting de Olympische Spelen van 2024. Dat geeft Alpecin-Deceuninck-ploegleider Christophe Roodhooft aan bij Het Nieuwsblad.

De MTB-ambities van Van der Poel zijn al enkele maanden een item, daar Nederland op dit moment geen startplek heeft voor de Olympische Spelen van Parijs van komend jaar. 'Het zal alleszins lastig worden om voor twee plekken te gaan. Dan moeten Mathieu én Milan veel gaan rijden, en eigenlijk ook nog een derde man', gaf bondscoach Gerben De Knegt in januari al aan tegenover deze site.

Van der Poel zal zich in de lente en zomermaanden dus nog niet laten zien op de mountainbike, waardoor de puzzel voor De Knegt nog wat lastiger wordt. 'Moet Milan dan gaan helpen voor die ene plek, die dan uiteindelijk misschien naar Mathieu zal gaan? Dat zijn allemaal dingen die mee kunnen gaan spelen.'

Van der Poel wil nog altijd Olympische Spelen halen

Bij Alpecin-Deceuninck verklaren ze de keuze van Van der Poel om niet in Nove Mesto te starten op 14 mei. 'Zowel wij als Mathieu vonden het niet opportuun om voor één wedstrijd alles in gang te trekken. We geven er de voorkeur aan om Mathieu zich terdege te laten voorbereiden op de Tour en het WK, zijn grootste doelen deze zomer. Maar de ambitie om de Spelen te halen is er nog steeds', aldus Roodhooft.

De simpelste manier - op dit moment, in relatieve zin - voor Van der Poel om de Spelen te halen zou het WK mountainbiken in Schotland zijn, waar hij dan bij de eerste twee zou moeten eindigen. Maar dat vindt één week na de wegwedstrijd plaats. En laat Van der Poel daar nu net ook zijn zinnen op hebben gezet. Volgens Het Nieuwsblad is het 'nog niet duidelijk' of VDP de twee disciplines gaat combineren.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws