Pidcock snelt in zinderende finale ook naar zege in Nové Mesto, McConnell wint bij vrouwen Mountainbiken
Mountainbiken

Pidcock snelt in zinderende finale ook naar zege in Nové Mesto, McConnell wint bij vrouwen

Pidcock snelt in zinderende finale ook naar zege in Nové Mesto, McConnell wint bij vrouwen

Tom Pidcock heeft in een zinderende Wereldbeker-manche in Nové Mesto opnieuw weten te zegevieren. In een rechtstreeks duel met Vlad Dascalu bleek de olympisch kampioen nét iets meer power over te hebben. Rebecca McConnell was de beste bij de vrouwen.

Na de succesvolle rentree van Pidcock op de mountainbike, was de Britse coureur ook bij de Wereldbekerwedstrijd in Nové Mesto een van de favorieten voor de dagzege. De renner van INEOS Grenadiers maakte die rol waar door in de derde ronde de concurrentie flink onder druk te zetten. Nino Schürter en Vlas Dascalu konden met hem mee, terwijl ook later Mathias Flückiger en Alan Hatherly nog aansloten. Daardoor hadden we halverwege de wedstrijd nog vijf koplopers.

Schürter met waanzinnige comeback, battle tussen Pidcock en Dascalu

De vijf waren goed aan elkaar gewaagd, maar moesten voorin wel afscheid nemen van Schürter vanwege een lekke band. De Zwitser liet zich echter niet kennen en zorgde voor een wonderlijke inhaalslag. Na 28 (!) minuten in de achtervolging wist de wereldkampioen mountainbiken plots weer de aansluiting te maken met de kop van de wedstrijd. Op dat moment moest er nog maar één rondje afgelegd worden in de Tsjechische bossen.

Schürter had in de achtervolging dusdanig veel energie moeten verbruiken dat hij in de laatste ronde het hoge tempo van Dascalu niet meer kon volgen. Alleen Pidcock kon bijblijven, maar ook de Brit had het enorm lastig. De Roemeen sloeg een klein gaatje en dwong daarmee Pidcock tot een uiterste krachtsinspanning. In een zinderende battle kwam de Brit er pas in de laatste honderden meters overheen.

McConnell zegeviert bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging een paar uur eerder de overwinning naar McConnell. De Australische had in de wedstrijd een grote voorsprong gepakt op de rest van het veld en finishte uiteindelijk veertig seconden eerder dan haar concurrente Lona Lecomte. De derde plek was weggelegd voor Jenny Rissveds. Anne Terpstra beëindigde de wedstrijd als negende.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws