Pieterse toont zich een beest in beestenweer! Nederlandse prolongeert EK-titel MTB Mountainbiken
Mountainbiken

Pieterse toont zich een beest in beestenweer! Nederlandse prolongeert EK-titel MTB

Pieterse toont zich een beest in beestenweer! Nederlandse prolongeert EK-titel MTB

Puck Pieterse verdedigde in het Roemeense Cheile Gradistei met succes haar Europese titel mountainbike. Waar de Nederlandse aanvankelijk gelijk opging met Pauline Ferrand-Prévot, wist ze de wereldkampioene halverwege te lossen om het vervolgens met een solo af te ronden.

Pieterse aast dit seizoen op olympisch succes op de mountainbike in Parijs en het Europese kampioenschap vormde een belangrijke test voor die missie. De weersomstandigheden voor het EK waren alvast miserabel: het was koud en kletsnat. De regenjacks bleven bij de meeste deelneemsters dan ook aan.

Pieterse laat zich niet uit het veld slaan door sterke start Ferrand-Prévot

Pieterse en Ferrand-Prévot golden als de topfavorieten voor de Europese titel en de twee maakten hun status al snel waar. In de loop van de eerste ronde reden de twee weg bij de rest van het veld. Ferrand-Prévot trok daarna snel het initiatief naar zich toe. De Française versnelde en zette Pieterse in de tweede ronde op zes seconden achterstand.

Ferrand-Prévot liep vervolgens verder uit: eerst naar elf seconden, daarna zelfs naar twintig seconden. De wedstriijd leek daarmee beslist, maar daar dacht Pieterse anders over. Ze toonde veerkracht en knokte zich in de derde (van in totaal zeven) ronde terug naar het wiel van Ferrand-Prévot. Vervolgens kantelde het initiatief naar Pieterse. Zo loste ze Ferrand-Prévot op één van de hellende stroken. Ook daarna bleek ze bergop sterker, waardoor Pieterse haar voorsprong snel uitbouwde.

Aanvankelijk kon Ferrand-Prévot de schade met betere technische passages nog beperken, maar fysiek leek het beste er vanaf. Door een valpartij kon daarna definitief een streep gezet worden door de kansen van de Française. Na vijf rondes lag ze meer dan een minuut achter op Pieterse, die twee rondes later in mistige omstandigheden de prolongatie van haar Europese titel mocht vieren. Ferrand-Prévot stapte uiteindelijk nog uit de wedstrijd, waardoor ze het podium misliep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws