Vollering haalt genadeloos uit op slotdag Baskenland en zorgt voor clean sweep van SD Worx Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering haalt genadeloos uit op slotdag Baskenland en zorgt voor clean sweep van SD Worx

Vollering haalt genadeloos uit op slotdag Baskenland en zorgt voor clean sweep van SD Worx

Demi Vollering heeft zondag de derde en laatste etappe in de Ronde van het Baskenland voor vrouwen naar haar hand gezet. Na een rit van 114,9 kilometer in en rond San Sebastian was de Nederlandse met overmacht de beste. Ze greep ook de eindzege. Mischa Bredewold won de eerste twee etappes, waardoor de rittenkoers uitliep op een clean sweep van SD Worx-ProTime.

De slotetappe in de Spaanse rittenkoers was op papier de zwaarste. Met de Jaizkibel (6,8 kilometer aan 6,2 %), scherprechter in de Clasica San Sebastian bij de mannen, de Gurutze (2,6 kilometer aan 5,5%) en de loeisteile Mendizorrotz (3,4 kilometer aan 8,4%) was de rit absoluut niet van de poes en stonden SD Worx-Pro Time voor een moeilijke opdracht om Bredewold nog van de troon te stoten.

Landgenote Shirin Van Anrooij wilde al vroeg druk zetten op de Europese kampioene en stuurde met Lauretta Hanson en Amanda Spratt twee Australische Lidl-Trek-ploegmaats mee in de vroege vlucht. Zij kregen het gezelschap van zeven andere rensters: de Françaises Marie Le Net en Laura Asencio (beiden FDJ-Suez) en Victorie Guilman (St Michel-Mavic-Auber93), de Tsjechische Nikola Noskova (Cofidis), de Britse Claire Steels (Movistar), de Poolse Agnieszka Skalniak-Sojka (Canyon//SRAM Racing) en de Italiaanse Eleonora Ciabocco (dsm-firmenich PostNL). Ook SD Worx had iemand meegestuurd in de Hongaarse kampioen Blanka Kata Vas.

Vollering haalt op laatste klim genadeloos uit

In aanloop naar de loeisteile Mendizorrotz kwam alles weer samen. Vollering koos daar al snel de aanval. Enkel Juliette Labous deed een serieuze poging om de winnares van de voorbije Vuelta te volgen. De Française kon het echter niet bolwerken en moest de Nederlandse laten gaan. Vollering liep vervolgens bergop en in de afzink uit naar een voorsprong van vijftig seconden.

In de achtervolgende groep kon Vollering ook rekenen op nuttig stoorwerk van ploegmaats Marlen Reusser en Niamh Fisher-Black. De achtervolgers waren zodoende kansloos. Met een voorsprong van bijna een minuut pakte Vollering niet enkel de ritzege, maar ook de eindzege.

Uitslag etappe 3 Ronde van het Baskenland voor vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Eindklassement Ronde van het Baskenland voor vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws