Puck Pieterse doet het op machtige wijze ook in XCC-wedstrijd Les Gets, Koretzky wint bij mannen Mountainbiken
Mountainbiken

Puck Pieterse doet het op machtige wijze ook in XCC-wedstrijd Les Gets, Koretzky wint bij mannen

Puck Pieterse doet het op machtige wijze ook in XCC-wedstrijd Les Gets, Koretzky wint bij mannen

De shorttrack-wedstrijden bij de Wereldbeker mountainbiken in de Franse Alpen zijn gewonnen door Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) en Victor Koretzky (normaliter BORA-hansgrohe). In Les Gets hielden zij de concurrentie op voortreffelijke wijze achter zich na spannende wedstrijden.

Begin september is traditioneel een drukke periode in de wielersport en dat is in 2023 niet anders. Op de weg wordt er onder meer in Spanje (Vuelta), Canada (GP Quebec), Groot-Brittannië (Tour of Britain) en Nederland (Simac Ladies Tour) gekoerst, maar mountainbikeliefhebbers hoeven zich enkel te richten op de wereldbekerwedstrijd in de Franse Alpen.

Kregen we de afgelopen jaren telkens een wedstrijd in Les Gets, nu is dat door de organisatie aldaar en de Wereldbeker breder getrokken tot in Morzine-Avoriaz en Châtel. Voor de shottrackwedstrijden was Les Gets vrijdag echter 'gewoon' het decor, waar thuisfavoriete Pauline Ferrand-Prevot tot teleurstelling van het publiek niet meedeed. Zij moest zich donderdag afmelden door ziekte.

Pieterse en Koretzky op nagenoeg dezelfde manier succesvol in Les Gets

Die andere grote dame in het mountainbiken bij de vrouwen - al zijn er natuurlijk meer - was wel van de partij: Pieterse gooide haar technische en fysieke skills al vroeg in de strijd, maar moest uiteindelijk vrij diep gaan om de achterop komende Evie Richards uit Groot-Brittannië en Zwitserse Alessandra Keller af te houden. Daar slaagde de veelzijdige Nederlandse, winnares die ze is, uiteindelijk wel in.

Bij de mannen liep het uit op een duel tussen meerdere mannen. Koretzky ging als eerste de laatste bocht in, waarbij hij zijn landgenoot Jordan Sarrou tegenover zich trof in de absolute slotfase. Koretzky, normaliter uitkomend voor BORA-hansgrohe, hield Sarrou echter achter zich. Luca Schwarzbauer werd namens de Duitsers derde in de shorttrack-wedstrijd in Frankrijk, na een akkefietje met een conculega in de slotfase.

Uitslag Wereldbeker MTB Les Gets XCC vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag Wereldbeker MTB Les Gets XCC mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws