Soudal Quick-Step zoekt naar antwoorden na Vuelta-off-day Evenepoel: 'Het is geen simulatiespel' Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step zoekt naar antwoorden na Vuelta-off-day Evenepoel: 'Het is geen simulatiespel'

Soudal Quick-Step zoekt naar antwoorden na Vuelta-off-day Evenepoel: 'Het is geen simulatiespel'

Remco Evenepoel heeft na zijn slechte dag in de Vuelta a Espana geen verklaring afgegeven voor de reden daarvan. De Belg van Soudal Quick-Step was tot vrijdag één van de grote kanshebbers in de bergrit richting de Tourmalet, maar moest in de Pyreneeënrit 27 minuten toegeven.

De Belg moest op de tweede beklimming van de dag, de Col d'Aubisque, de andere klassementsrenners laten gaan. Het vet was duidelijk van de soep bij de kopman van Soudal Quick-Step, die alsmaar verder terugzakte en met enkele van zijn ploeggenoten het restant van de rit afwerkte. Bovenop de Tourmalet volgde er geen uitleg van Evenepoel zelf, die volgens Sporza andere kleding aandeed en het hotel opzocht.

Ploegmaat Pieter Serry, die het gros van de rit met Evenepoel afwerkte, reageerde wel. 'Een slechte dag in zo'n rit is moeilijk. We hebben gevochten, maar als het niet gaat, dan gaat het niet. Hij zei gewoon "sorry"', aldus de vertrouwenspersoon van de Belgische klassementsrenner.

'Wat moet hij ook zeggen? Het is geen schande', stelt Serry. 'We hebben ons best gedaan. Het is niet omdat het nu niet lukt, dat het in de toekomst ook niet meer zal lukken. We proberen de knop om te draaien en voor ritzeges te gaan.'

Ploegleider: 'Gewoon een slechte dag voor Evenepoel'

Goed één uur na de aankomst in de Tourmalet kwam Soudal Quick-Step met een kort persbericht naar buiten, waarin ploegleider Klaas Lodewyck test en uitleg gaf. 'We kunnen weinig zeggen na deze rit', was hij eerlijk in zijn initiële boodschap.

'Het was gewoon een slechte dag voor Remco. Hij is niet ziek of geblesseerd. Dit is ongelukkig, maar dat kan gebeuren', stelt de vertrouwenpersoon van de Belg. 'Wielrennen is geen simulatiespel en we zijn allemaal mensen. Als ploeg gaan we bij elkaar zitten, kijken wat er gebeurde en onze doelen voor de rest van de wedstrijd vaststellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws