Nederlandse mountainbikers doen het goed in Short Race Andorra, wereldkampioene Ferrand-Prévot eindigt zesde Mountainbiken
Mountainbiken

Nederlandse mountainbikers doen het goed in Short Race Andorra, wereldkampioene Ferrand-Prévot eindigt zesde

Nederlandse mountainbikers doen het goed in Short Race Andorra, wereldkampioene Ferrand-Prévot eindigt zesde

Puck Pieterse is als derde geëindigd in de Short Race wedstrijd in Andorra, waar de Nederlandse dit weekend op haar mountainbike rijdt. De renster van Alpecin-Deceuninck moest alleen de Zwitserse Alessandra Keller en de Britse Evie Richards voor haar dulden. Anne Terpstra werd vlak achter Pieterse vijfde.

Aanvankelijk had Pieterse het lastig in deze korte wedstrijd. Net als wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot reed ze in de eerste ronden rond plek tien in de koers. Terpstra begaf zich daar kort achter, maar kon net als Pieterse en Ferrand-Prévot opschuiven. Op bijna 2000 meter hoogte bleek Keller pas in de laatste ronde beduidend de sterkste te zijn, waarna de rensters een-voor-een de finish passeerde. Ferrand-Prévot finishte met haar regenboogrui als zesde.

Bij de mannen won de Duitser Luca Schwarzbauer de Short Race voor meervoudig wereldkampioen Nino Schurter en Fransman Jordan Sarrou. Tom Pidcock kwam als zeventiende over de streep, nadat hij ver in het pak moest starten. De Brit start zondag wel in de regenboogtrui bij de Cross Country race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws