Puck Pieterse imponeert met overwinning bij eerste deelname aan MTB-Wereldbekerwedstrijd Mountainbiken
Mountainbiken

Puck Pieterse imponeert met overwinning bij eerste deelname aan MTB-Wereldbekerwedstrijd

Puck Pieterse imponeert met overwinning bij eerste deelname aan MTB-Wereldbekerwedstrijd

Puck Pieterse heeft daags na haar 21e verjaardag op indrukwekkende wijze de MTB-Wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto (Tsjechië) bij de Elite vrouwen gewonnen. De veelzijdige renster van Alpecin-Deceuninck nam het tegen de absolute wereldtop op, daar ook rensters als Loana Lecomte, Pauline Ferrand-Prévot en Evie Richards aan het vertrek stonden. Haar 'eeuwige' veldritconcurrente Fem van Empel deed eveneens mee, maar finishte buiten het podium.

Zowel Van Empel als Pieterse kende een bijzonder goede start. Ook de Amerikaanse Haley Batten was goed vertrokken. Het was de Britse Evie Richards die besloot de pees er al snel flink op te leggen. Als gevolg daarvan ontstond er al vrij vroeg in de wedstrijd een elite-groepje, met daarin onder meer Ferrand-Prévot, Pieterse en Lecomte. Van Empel was goed begonnen aan haar Tsjechische mountainbikewedstrijd, maar leek haar krachtenarsenaal ietwat overschat te hebben en zat niet in de voorste groep.

Op een zeker moment leek zich een spannende driestrijd tussen Richards, Ferrand-Prévot en Pieterse, die alle versnellingen knap bij wist te benen, te ontvouwen. Het was de Britse Richards die daar echter weinig zin in leek te hebben. Zij koos al snel het hazenpad, waarna Pieterse en haar Franse medeachtervolgster alle zeilen moesten bijzetten om Richards nog terug te zien. Daar slaagde het duo echter op een onverwachte manier in, daar Richards op een van de slechtst denkbare momenten te kampen kreeg met materiaalpech.

Het resulteerde erin dat er een spannend vrouw-tegen-vrouwgevecht ontstond. Het was opvallend genoeg Pieterse die dankzij een aantal verschroeiende versnellingen aan het langste eind trok. In de slotronde wist de youngster met name op de oplopende stroken het verschil te maken, waarna ze naar de overwinning wist te soleren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws