EF Education-EasyPost-ploegleider zag Healy advies van leiding 'negeren': 'Ben heeft daar schijt aan' Wielrennen
Wielrennen

EF Education-EasyPost-ploegleider zag Healy advies van leiding 'negeren': 'Ben heeft daar schijt aan'

EF Education-EasyPost-ploegleider zag Healy advies van leiding 'negeren': 'Ben heeft daar schijt aan'

Ben Healy wist in de achtste etappe van de Giro d'Italia op bijzonder imponerende wijze een solo van meer dan vijftig kilometer met succes te volbrengen. De Ier van EF Education Easy-Post werd tijdens de desbetreffende murenrit door de ploegleiding geadviseerd om nog even te wachten met het plaatsen van zijn aanval, maar daar had de voorjaarsrevelatie volgens ploegleider Ken Vanmarcke 'schijt aan'.

'De ploeg was ervan overtuigd dat die eerste beklimming te vroeg was', vertelt de 40-jarige Belg over de vliegensvlugge aanval van Healy aan Sporza. 'Maar daar heeft Ben gewoon schijt aan. Als je dan ziet hoe hij wegrijdt en toont dat hij twee klassen beter is dan de rest, dan moet je gewoon meegaan in dat verhaal. We hadden al snel door dat het in orde zou komen', steekt hij het vertrouwen in zijn poulain niet onder stoelen of banken.

'In deze rit was hij ook echt de motor van de kopgroep', is Ken Vanmarcke lovend over de prestatie van Healy

'Een tijd geleden brak hij zijn hand, waarna hij drie weken indoor heeft getraind. Daar heeft hij de basis gelegd voor wat hij nu allemaal presteert. In deze rit was hij ook echt de motor van de kopgroep', gaat Vanmarcke op lovende toon verder. 'Ik denk dat we op korte termijn moeten kijken naar de kleine ronden. Daar kan hij echt wel iets gaan doen', luidt vervolgens zijn antwoord op de vraag naar wat de klassementsmogelijkheden van een renner als Healy zouden zijn.

De Amerikaanse brigade heeft dit kalenderjaar vijftien overwinningen geboekt. Als het aan Vanmarcke ligt, komen er daar deze Giro nog een aantal bij. De in Kortrijk geboren broer van Sep Vanmarcke vermoedt dat er zich de komende weken ook voldoende kansen zullen voordoen voor zijn jongens. 'We strijden met Rigoberto (Urán, red.) en Hugh (Carty, red.) voor het klassement en hebben met Cort, Caicedo en Healy renners om nogmaals toe te slaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws