Sagan valt twee keer, maar vermaakt zichzelf en publiek op WK E-MTB Mountainbiken
Mountainbiken

Sagan valt twee keer, maar vermaakt zichzelf en publiek op WK E-MTB

Sagan valt twee keer, maar vermaakt zichzelf en publiek op WK E-MTB

Het debuut van Peter Sagan op het wereldkampioenschap E-MTB was geen groot succes. De Slowaak kwam twee keer ten val en eindigde uiteindelijk als zestiende, op ruim vijf minuten van een podiumplek. De titel ging naar Jérome Gilloux.

In het Franse Les Gets wordt deze week het WK mountainbiken verreden. Vrijdag werden onder andere de medailles op de elektrische mountainbike verdeeld. De mountainbike is geen onbekende voor Sagan, die een verleden heeft in de sport. Zo werd hij in het verleden wereldkampioen bij de junioren. In 2016 deed hij een onsuccesvolle poging om op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro een medaille te winnen.

Af en toe maakt hij nog een uitstapje, zoals vrijdag. Hoewel het WK e-mountainbike door materiaalpech geen succes was, hield hij met zijn klassering nog altijd twintig concurrenten achter zich. Een korte klassering was echter sowieso niet de gedachte achter zijn deelname, vertelde Sagan voorafgaand aan de race aan La Gazzetta dello Sport. ‘Het zal me niet lukken om competitief te zijn. Voor mij wordt het een feestje, een manier om de fans een beetje terug te geven voor de liefde de ze mij geven.’ In een video valt te zien dat Sagan het in ieder geval prima naar zijn zin had en de fans ook vermaakte met enkele wheelies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws