Van Empel, Pieterse, Vader en Alvarado present in Nederlandse selectie EK mountainbiken Mountainbiken
Mountainbiken

Van Empel, Pieterse, Vader en Alvarado present in Nederlandse selectie EK mountainbiken

Van Empel, Pieterse, Vader en Alvarado present in Nederlandse selectie EK mountainbiken

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie voor het aankomende EK mountainbiken rond. De keuzeheer heeft onder meer Puck Pieterse, Fem van Empel en Milan Vader geselecteerd voor de Europese titelstrijd, dat op 25 juni in Polen wordt verreden.

Bij de mannen is de keuze gevallen op Vader en David Nordemann. Mathieu van der Poel is er logischerwijs niet bij, daar de Tour de France enkele dagen later begint. 'Voor beide renners geldt dat zij in een wereldbeker vrij van achteren moeten starten, op dit EK is een compacter deelnemersveld en dat biedt kansen op een positieve uitschieter. Deze wedstrijd is voor Milan ook goed voor zijn wedstrijdritme en het zou mooi zijn als hij hier weer enigszins kan aanhaken bij prestaties uit het verleden, zoals zijn bronzen plak in 2019', aldus De Knegt, die bij de mannen nog altijd met het dilemma-Olympische Spelen moet dealen. Momenteel heeft Nederland geen startplek.

De Knegt vol ambitie richting vrouwenwedstrijd op EK mountainbiken

'Bij de vrouwen kunnen we voor het podium en ook voor de zege meedoen', klinkt het vol overtuiging. 'Puck Pieterse won de wedstrijd in Nove Mesto en heeft er net als Fem van Empel definitief voor gekozen ook in deze discipline bij de elite uit te komen. Ze is hier zeker weer een kanshebster op een mooi resultaat. Anne Terpstra presteerde ook goed in Nove Mesto en mag ook hopen op medaillekansen. De resultaten van Anne Tauber en Fem van Empel vertonen een stijgende lijn en Ceylin del Carmen Alvarado en Lotte Koopmans maken de selectie compleet. Mooi dat we met zo'n breed en sterk blok vrouwen kunnen starten', sluit De Knegt af.

Selecties Nederland EK mountainbiken 2023

Mannen
Milan Vader
David Nordemann

Vrouwen
Puck Pieterse
Fem van Empel
Anne Tauber
Anne Terpstra
Ceylin del Carmen Alvarado
Lotte Koopmans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws