Ceylin del Carmen Alvarado

Dit is de pagina over Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse geldt als één van de beste veldrijdsters van Europa. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Alvarado en houdt tevens haar biografie bij.

ceylin del carmen alvarado 1

Debuut in 2016

De carrière van Alvardo, die oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek komt, begon in 2016 vrij bescheiden. De veldrijdster reed haar rondjes, maar naarmate de jaren volgden was er een opkomende lijn zichtbaar in haar klassementen. In 2017 won ze bijvoorbeeld haar eerste koers, maar vanaf 2019 begon het motortje pas echt te draaien. Na een knappe achtste plek in het seizoen 2018/19, kwam Alvarado voor de jaargang 2019/20 uitstekend uit de startblokken. Zo werd ze in november 2019 Europees kampioen bij de beloften.

Wereldkampioen Veldrijden

Alhoewel ze eind 2019 Europees kampioen werd bij de belofte, besloot Alvarado om voor het Wereldkampioenschap veldrijden in 2020 het te proberen bij de elite. In januari wist ze al het Nederlands kampioenschap bij de volwassenen op haar naam te schrijven, dus in dezelfde categorie het proberen op het wereldtoneel lag in de lijn der verwachtingen.

Op dat WK zette Alvarado de ijzersterke lijn die ze vanaf het begin van het seizoen ingezet heeft door. Sterker nog: begin februari kroonde ze zich tot wereldkampioen veldrijden bij de elites. Haar naam heeft ze daarmee definitief aan de top van het veldrijden gegraveerd. Ze rijgt in 2020 de zeges aaneen en voert de UCI-ranking met gemak aan.

Ceylin del Carmen Alvarado

Mindere jaren voor Alvarado

Aan het begin van het nieuwe seizoen gaat het voor Alvarado als vanouds weer goed. Zo wint ze in begin november ook voor het eerst Europees kampioenschap bij de elite. Toch gaat het vanaf dan minder. Op het WK wordt ze zesde en ook in de Superprestige kan ze haar titel niet verdedigen. Net als in het wereldbekerklassement eindigt ze als tweede in het klassement, achter Lucinda Brand. Ook lukt het de Nederlandse niet om haar titel in de X2O Trofee te verdedigen.

Ook in het seizoen erop gaat het een stuk minder voortvarend voor Alvarado. Op het EK en het WK belandt ze naast het podium, en op het NK moet ze genoegen nemen met een derde plaats. In het wereldbekerklassement eindigt ze als vijftiende, en ook in de Superprestige loopt het niet (tiende). Vanaf het seizoen 2022/23 gaat het weer beter voor de renster van Alpecin-Deceuninck (Fenix-Deceuninck). Ze eindigt op zowel het NK als op het EK als tweede en ze wint voor de tweede keer in haar carrière de Superprestige. Alvarado kijkt uit naar het nieuwe seizoen en heeft er vertrouwen in dat ze weer helemaal op niveau kan komen.

Ceylin del Carmen Alvarado Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties