Ceylin del Carmen Alvarado

Dit is de pagina over Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse geldt als één van de beste veldrijdsters van Europa. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Alvarado en houdt tevens haar biografie bij.

Debuut in 2016

De carrière van Alvardo, die oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek komt, begon in 2016 vrij bescheiden. De veldrijdster reed haar rondjes, maar naarmate de jaren volgden was er een opkomende lijn zichtbaar in haar klassementen. In 2017 won ze bijvoorbeeld haar eerste koers, maar vanaf 2019 begon het motortje pas echt te draaien. Na een knappe achtste plek in het seizoen 2018/19, kwam Alvarado voor de jaargang 2019/20 uitstekend uit de startblokken. Zo werd ze in november 2019 Europees kampioen bij de beloften.

Wereldkampioen Veldrijden

Alhoewel ze eind 2019 Europees kampioen werd bij de belofte, besloot Alvarado om voor het Wereldkampioenschap veldrijden in 2020 het te proberen bij de elite. In januari wist ze al het Nederlands kampioenschap bij de volwassenen op haar naam te schrijven, dus in dezelfde categorie het proberen op het wereldtoneel lag in de lijn der verwachtingen.

Op dat WK zette Alvarado de ijzersterke lijn die ze vanaf het begin van het seizoen ingezet heeft door. Sterker nog: begin februari kroonde ze zich tot wereldkampioen veldrijden bij de elites. Haar naam heeft ze daarmee definitief aan de top van het veldrijden gegraveerd. Ze rijgt in 2020 de zeges aaneen en voert de UCI-ranking met gemak aan.

Ceylin del Carmen Alvarado Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties