AG2R Citroën Team spreekt met nieuwe verbintenis en kopmanrol Zwitserland vertrouwen uit in Gall Wielrennen
Wielrennen

AG2R Citroën Team spreekt met nieuwe verbintenis en kopmanrol Zwitserland vertrouwen uit in Gall

AG2R Citroën Team spreekt met nieuwe verbintenis en kopmanrol Zwitserland vertrouwen uit in Gall

Terwijl Tourkopman Ben O'Connor zich momenteel laat zien in het Critérium du Dauphiné, heeft een andere goede klimmer van AG2R Citroën Team voor de Tour de France zijn contract verlengd bij de Franse formatie: Felix Gall is nu tot en met 2025 verbonden aan de formatie.

'Ik ben heel blij dat ik mijn loopbaan voortzet bij AG2R Citroën Team en apprecieer het vertrouwen dat ik krijg', aldus de Oostenrijker Gall. 'Ik voel hier dat ik op mijn plek ben en nog altijd gestaag door kan groeien. We hebben altijd gewerkt volgens een plan voor de lange termijn en ben blij dat ik dat hier voort kan zetten.'

Gall, die normaliter ook de Tour de France zal rijden, is ook de kopman van zijn team in de aankomende Ronde van Zwitserland. Die rol deelt hij met Clément Berthet, die ook zijn contract verlengd zag worden tot en met 2025. 'Ik heb veel vertrouwen in beide renners', stelt ploegbaas Vincent Lavenu in een communiqué.

Oudgediende Schär heeft veel vertrouwen in Gall

Michael Schär, vertrouweling van Greg Van Avermaet, rijdt zijn laatste Ronde van Zwitserland. 'Dat gaat heel speciaal worden en daar komen ook emoties bij kijken, vooral tijdens de tweede rit. Die finish in mijn dorp, Notwill, en daar zullen veel vrienden en familie bij zijn.'

'Felix en Clément zijn onze kopmannen. Felix heeft laten zien dat hij zeer goed in vorm is na twee jaar constante progressie', aldus Schär. 'Dit is een geweldige kans voor hem om te laten zien dat hij in de WorldTour op het hoogste niveau mee kan doen.' Verder doen ook onder meer Stan Dewulf en Clément Venturini namens AG2R Citroën mee aan de ronde in het Alpenland.

Selectie AG2R Citroën Team Ronde van Zwitserland 2023

Felix Gall
Clément Berthet
Michael Schär
Stan Dewulf
Clément Venturini
Jaäkko Hänninen
Mickaël Cherel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws