Ferrand-Prevot pakt ook wereldtitel Cross Country Mountainbiken op oppermachtige wijze Mountainbiken
Mountainbiken

Ferrand-Prevot pakt ook wereldtitel Cross Country Mountainbiken op oppermachtige wijze

Ferrand-Prevot pakt ook wereldtitel Cross Country Mountainbiken op oppermachtige wijze

Pauline Ferrand-Prevot heeft zondag ook de wereldtitel op het onderdeel Cross Country in het mountainbiken gepakt. Zaterdag legde de Française al beslag op de eerste plek in de Shorttrack en daar heeft ze dus nu nog een gouden medaille aan toegevoegd.

Wie een spannende strijd om de regenboogtrui had verwacht, werd helaas flink teleurgesteld. Ferrand-Prevot begon er al in de eerste ronde aan en sloot deze af met een voorsprong van 22 tellen. Het achtervolgende duo Haley Batten (Verenigde Staten) en Alessandra Keller (Zwitserland) kwam geen spat dichterbij, integendeel zelfs. Ferrand-Prevot bouwde haar voorsprong nog veel verder uit.

Waar de strijd om de titel gestreden leek te zijn, lagen de overige podiumplekken nog voor het oprapen. Batten en Keller waren erg aan elkaar gewaagd en legden elkaar het vuur aan de schenen. Zij konden echter nog rekenen op concurrentie van een andere sterke dame: Jolanda Neff! De Zwitserse vocht zich op sterke wijze naar voren langs Batten en Keller en snelde daarmee naar de tweede plek.

Uiteindelijk hield Ferrand-Prevot aan de meet een voorsprong van één minuut en 35 seconden over op Neff, de nummer twee. Ruim genoeg voor het behalen van de regenboogtrui, dus! De bronzen medaille werd gewonnen door Batten, die de finishlijn 38 seconden later passeerde.

Uitslagen WK Mountainbiken Cross Country (vrouwen) 2022

🥇️ Pauline Ferrand-Prevot (Frankrijk)
🥈️ Jolanda Neff (Zwitserland)
🥉 Haley Batten (Verenigde Staten)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws