🎥 Winning mood Alpecin-Deceunick houdt maar niet op: Gaze trakteert Braziliaanse MTB-fans op show Mountainbiken
Mountainbiken

🎥 Winning mood Alpecin-Deceunick houdt maar niet op: Gaze trakteert Braziliaanse MTB-fans op show

🎥 Winning mood Alpecin-Deceunick houdt maar niet op: Gaze trakteert Braziliaanse MTB-fans op show

In de schaduw van de Amstel Gold Race - voor de Nederlandse wielerliefhebbers althans - is in Brazilië het Wereldbekerseizoen van de mountainbikers geopend. Niet dat we andere dingen zagen dan op de weg: een Alpecin-Deceuninck-regenboogtrui met twee handen in de lucht. Sam Gaze van de Belgische ploeg won bij de mannen, Evie Richards was de beste van de vrouwen.

De mondiale mountainbikers verblijven deze weken in Brazilië, waar achtereenvolgens in Mairipora en Araxa gereden gaat worden. Op zaterdag opende men het bal met de Short Track-race, waar de Nieuw-Zeelander Gaze (van Alpecin-Deceuninck dus) in zijn regenboogtrui de zege naar zich toe wist te trekken. De Duitser Luca Schwarzbauer werd tweede, voor de Chileen Martin Vidaurre. Nederlanders deden er niet mee, de Belg Jens Schuermans werd tiende.

Bij de dames was de Britse Evie Richards de beste, voor de Australische Rebecca Henderson en Zwitserse Alessandra Keller. Anne Tauber eindigde op plek acht, Anne Terpstra werd zestiende.

Uitslag Wereldbeker Short Track Mountainbiken Mairiporã 2024

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news