Bahrain Victorious maakt Poels mede-kopman in Tour of the Alps: 'Wedstrijdritme voornaamste doel' Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious maakt Poels mede-kopman in Tour of the Alps: 'Wedstrijdritme voornaamste doel'

Bahrain Victorious maakt Poels mede-kopman in Tour of the Alps: 'Wedstrijdritme voornaamste doel'

Wout Poels zet vanaf maandag in de Tour of the Alps de puntjes op de i richting de Giro d'Italia. De ervaren Nederlandse klimmer deelt in de vijfdaagse klimkoers het kopmanschap bij Bahrain Victorious met Antonio Tiberi, die eerder dit seizoen opviel met een achtste plaats in de Ronde van Catalonië.

Poels reed dit seizoen al de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië. In beide koersen viel hij met een elfde plek net buiten de top tien van het eindklassement. Nu vervolgt hij zijn voorbereiding op de Giro, waar hij een etappe hoopt te winnen, dus met de Tour of the Alps. 'Onze jongeling Antonio Tiberi voert de ploeg aan, terwijl veteraan Wout Poels mede-kopman en wegkapitein is', aldus ploegleider Franco Pellizotti op de site van Bahrain Victorious.

'Ze zullen elkaar steunen in de jacht op de zege en tactisch koersen met als doel een goed klassement rijden', gaat Pellizotti verder. 'Aangezien ze van hoogte komen, is het voornaamste doel echter dat ze weer wedstrijdritme opdoen. De Tour of the Alps zal voor hen gelden als maatstaf richting de Giro, waarbij ze de kans krijgen om zichzelf te testen en hun vorm te verbeteren.'

Pellizotti: 'Hij kan gebruikmaken van zijn sterke sprint'

Pellizotti ziet vooral in de tweede etappe kansen voor Poels. In die rit ligt de finish ongeveer tien kilometer na de Gnadenwald (4,5 km aan 7,4%). 'We geloven dat dit parcours Poels goed ligt. Als hij voorin kan blijven in de finale en we aankomen met een klein groepje, kan hij gebruikmaken van zijn sterke sprint om zijn tegenstanders te verslaan.' Dat de laatste kilometer vervelend omhoog loopt, is alvast een voordeel voor de Limburger.

Selectie Bahrain Victorious Tour of the Alps 2024

Antonio Tiberi
Wout Poels
Finlay Pickering
Alberto Bruttomesso
Torstein Træen
Sergio Tu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws