Welten sprint naar plek twee in Route Adélie de Vitré: 'Wist dat het vroeg was' Nederlanders
Nederlanders

Welten sprint naar plek twee in Route Adélie de Vitré: 'Wist dat het vroeg was'

Welten sprint naar plek twee in Route Adélie de Vitré: 'Wist dat het vroeg was'

Het is Bram Welten gelukt om een podiumplek te bemachtigen in de Franse eendagskoers Route Adélie de Vitré. Het 22-jarige Nederlandse talent van Team Arkéa Samsic ging de sprint vroeg aan en zag alleen Marc Sarreau nog over zich heen komen.

In een reactie, dat via het twitteraccount van zijn team naar buiten kwam, laat Welten weten dat hij op zijn instinct vertrouwde. 'Ik startte mijn sprint van ver, vlak voor de laatste bocht dacht ik: Gaan! Ik wist dat het vroeg was, maar ik dacht maar één ding. De overwinning. Ik zag de finishlijn, maar die was nog zo ver weg.' De finishlijn bleek iets te ver weg. Sarreau wist hem nog bij te halen en over hem heen te gaan, dus een tweede plek was het resultaat.

Achter Welten sprintte een andere WorldTour-renner, Clément Venturini van AG2R La Mondiale, naar de derde plek. Met de tweede plek solliciteert Welten serieus naar een plek in de Tourselectie voor Team Arkéa Samsic. Eerder liet Welten weten stiekem te hopen een plekje in de sprinttrein van Andre Greipel, nadat Greipel zich in Parijs-Nice al had laten ontvallen erg blij te zijn met Welten. (foto: Arkéa Samsic)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws