Van Vleuten vond klassiekers erger, Van der Breggen spreekt van 'opluchting' Olympische Spelen 2020

Van Vleuten vond klassiekers erger, Van der Breggen spreekt van 'opluchting'

Door Bram van der Ploeg 25 maart 2020 | 08:34


Na het drama dat Annemiek van Vleuten overkwam op de afgelopen Olympische Spelen in Brazilië, zou komende zomer voor haar het moment zijn om die herinnering uit te wissen. Reden voor het ANP om haar te bellen over het uitstel van Tokio.

Voor Van Vleuten kwam die klap eigenlijk minder hard aan dan de afgelasting van de klassiekers. 'Ik keek vooral naar de Ronde van Vlaanderen en de andere klassiekers uit. Het leek me geweldig om daar in mijn regenboogtrui aan de start te staan.' Of de klassiekers later in dit jaar nog gereden zullen gaan worden, is nog niet bekend.

De Olympische Spelen gaan normaal gesproken wel plaatsvinden, maar dan in 2021. Van Vleuten is er waarschijnlijk bij. 'Ik zou sowieso nog een jaar blijven wielrennen, maar dat had ik liever in een jaar zonder Spelen gedaan. Een jaar met Olympische Spelen vind ik eigenlijk minder leuk. Dan gaat alles daarover terwijl er genoeg andere mooie wedstrijden zijn.'

Van der Breggen blij met uitstel Olympische Spelen

Ook Anna van der Breggen werd gebeld en wel door De Stentor. 'Zolang het niet zeker is dat het evenement van de kalender gaat, moet je rekening blijven houden met de Olympische Spelen. Daarom is de duidelijkheid erover wel een soort van opluchting. Helemaal uit de lucht vallen kwam het niet, voor niemand denk ik. Hoe kunnen we dit sportevenement laten doorgaan, terwijl de wereld strijdt tegen een virus, mensen hun inkomen verliezen en anderen moeten vrezen voor het leven van een familielid?' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws