Winnen baalt van opvallende transfer Terpstra en Sky: 'Er is sprake van armoe' Opinie
Opinie

Winnen baalt van opvallende transfer Terpstra en Sky: 'Er is sprake van armoe'

Winnen baalt van opvallende transfer Terpstra en Sky: 'Er is sprake van armoe'

Peter Winnen baalt ervan dat er door de factor geld al enkele renners een opvallende keuze maakte op de transfermarkt deze weken. De oud-renner ziet bijvoorbeeld Niki Terpstra vertrekken, omdat er bij Quick-Step Floors geen geld voor hem was.

Terpstra, die verkast van de blauwe brigade naar Direct Energie, is volgens Winnen om de verkeerde reden vertrokken. 'Terpstra stelt onder de indruk te zijn van de aanvallende manier van koersen van deze ploeg. En dat dit een kolfje naar zijn hand is. Ik denk dat hij er qua bezoldiging zeker niet op achteruitgaat, toch is er sprake van armoe. Hij wilde niet weg bij Quick-Step, en Quick-Step wilde niet van hem af', zo schrijft hij in De Volkskrant.

'Manager Lefevere wees in een tamelijk sentimenteel maar volgens mij oprecht commentaar op iets als het noodlot. Loyaal als de pest was Terpstra altijd geweest, de scheiding deed hem echt verdriet. Maar ja, dat verdomde geld ook. Om wanhopig te besluiten met: 'Wij zijn Team Sky niet'', zo vervolgt de columnist. Volgens Winnen is er iets veranderd onder renners nu ze zien wat Team Sky betaalt aan salarissen. De Britse ploeg remmen heeft volgens hem weinig zin. 'Onlangs opperde een sporteconoom iets over een budgettair plafond. Daarboven zou een soort belasting geheven worden waarmee andere ploegen zich zouden kunnen versterken. Een bijzonder gewaagde en idealistische kunstgreep, lijkt me. In de Skybox lachen ze erom.' (foto: Quick-Step Floors/Getty Images)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws