Blessures Tim van Dijke gekend bij Visma | Lease a Bike, dat ook weet wanneer het Kooij weer inzet Wielrennen
Wielrennen

Blessures Tim van Dijke gekend bij Visma | Lease a Bike, dat ook weet wanneer het Kooij weer inzet

Blessures Tim van Dijke gekend bij Visma | Lease a Bike, dat ook weet wanneer het Kooij weer inzet

Visma | Lease a Bike weet het blessurespook in 2024 vooralsnog niet van zich af te slaan. De Nederlandse formatie kreeg deze week in twee dagen tijd andermaal drie opdoffers te verwerken: Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle vielen jammerlijk uit in het Critérium du Dauphiné, terwijl ZLM Tour-kopman Tim van Dijke als nummer twee in het klassement de Nederlandse ronde moest verlaten.

Van Dijke viel op een onnozel moment in de derde etappe van de ZLM Tour, waarin hij na zijn goede tijdrit op dag één nog altijd meedeed om de eindzege. Een renner van Bingoal-WB nam een bevoorradingszak aan vanuit de kant van de weg, viel en nam daarbij meerdere renners mee, waaronder Van Dijke en Morten Aalling Nortoft van Visma | Lease a Bike.

Doorgaan was geen optie meer voor de man die dit seizoen definitief doorbrak in de Giro d'Italia en het voorjaar. 'Ontzettend zuur', noemde ploegleider Arthur van Dongen dat daags nadien in gesprek met In de Leiderstrui. 'Tim heeft zijn ribben gekneusd en dat deed veel zeer. Daarnaast was hij flink geschaafd. Ook was zijn hoofd geraakt en vreesden we voor een hersenschudding, maar die werd in het ziekenhuis van Maastricht niet vastgesteld.'

tim van dijke

Mick van Dijke en Kooij keren bijna terug in competitie

Voor Van Dijke volgt nu een periode van rust, enkele dagen eerder dan verwacht en gehoopt. Broer Mick staat ondertussen voor zijn rentree: hij sukkelde na Parijs-Roubaix enige tijd met een knieblessure, maar zal in de Baloise Belgium Tour opnieuw zijn opwachting maken in wedstrijdverband. Dat doet hij overigens aan de zijde van Olav Kooij, die op zijn beurt uitviel met ziekte in de Giro d'Italia. De sprinter uit Nederland neemt het vanaf 12 juni in België op tegen onder meer Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen.

Daarmee verlaten wat coureurs van Visma | Lease a Bike de ziekenboeg, daar ook Robert Gesink (handbreuk in de Giro), Cian Uijtdebroeks (ziek in de Giro) en Wilco Kelderman (gebroken sleutelbeen in Parijs-Nice) hun rentree maken in de Ronde van Zwitserland. Na de opgave van Kruijswijk en Van Baarle in het Critérium du Dauphiné heeft Visma | Lease a Bike besloten om de knoop na Zwitserland pas door te haken.

Tom Dumoulin opperde om Kooij op te nemen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk, maar dat lijkt op dit moment niet aan de orde. Bij Visma | Lease a Bike houden ze - na alle gebeurtenissen van afgelopen maanden - echter ook wat dat betreft nog een slag om de arm.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news