Groenewegen over Tour 2020: 'Vier of vijf echte kansen voor de sprinters' Tour de France

Groenewegen over Tour 2020: 'Vier of vijf echte kansen voor de sprinters'

Door Arnout Tamerus 15 oktober 2019 | 17:38


Dylan Groenewegen rijgt de laatste jaren de overwinning in de Tour aaneen. Tijdens de presentatie van de route voor de Tour de France van 2020 bleek het volgend jaar een Tour voor klimmers te worden. Toch ziet de Amsterdammer kansen voor zichzelf.

In het persbericht van zijn ploeg laat Groenewegen zijn licht schijnen over het parcours: 'Een Tour met veel ritten bergop. Ik voorzie dat er vier a vijf echte kansen zijn voor de sprinters.' Zo op eerste aanblik niet een Tour geschikt voor de sprinter Groenewegen. De viervoudig Touretappe-winnaar wil echter van geen wijken weten: 'Ik wil ieder jaar opnieuw de beste sprinter ter wereld zijn. Daar draagt het winnen van etappes in de Tour aan bij.'

Met drie klassementrenners in de ploeg is het de vraag hoe Jumbo-Visma de selectie voor de Tour van komend jaar gaat insteken. Ook Groenewegen is zich daar bewust van. Eerder liet de ploeg al weten te kijken naar de mogelijkheden om in de Giro en de Vuelta ook voor de overwinning te gaan. Groenewegen ziet echter wel plek voor zichzelf: 'Het is eerder bewezen dat een klassementsman en een sprinter in een ploeg kan werken. We gaan goed bekijken welke mogelijkheden er voor mij zijn.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws