Jumbo niet met drie kopmannen in Tour: 'Hebben kwaliteit om hier te presteren' Tour de France

Jumbo niet met drie kopmannen in Tour: 'Hebben kwaliteit om hier te presteren'

Door Marijn van den Berge 15 oktober 2019 | 14:28


Het parcours voor de Tour de France van 2020 is gepresenteerd en dat heeft bij Jumbo-Visma gemengde gevoelens opgewekt. De ploeg ziet zeker kansen voor hun kopmannen Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk, maar had graag meer tijdritkilometers gezien.

‘Ik kijk er heel erg naar uit’, zegt Kruijswijk bij de NOS. ‘Het zal lastig worden. Er zitten wat sleuteletappes in, maar het zal een Tour zijn waar je van begin tot eind goed moet zijn’, aldus de nummer drie van vorig jaar.

Ploegleider Merijn Zeeman zegt dat het weinige aantal tijdritkilometers geen probleem zou moeten opleveren. ‘Dumoulin kan het gewoon goed doen. Tom is een fenomenale tijdrijder, maar heeft ook laten zien dat hij korte, steile beklimmingen aankan. Dat geldt ook voor Steven en Primoz. Wij hebben de kwaliteiten in huis om hier goed te presteren, maar een lange tijdrit of ploegentijdrit erbij had voor ons beter geweest.’

Jumbo-Visma: 'Niet met drie kopmannen naar de Tour'

Met welke renners Jumbo-Visma naar Frankrijk gaat is nog niet bekend, en dan met name met welke kopmannen. ‘Als het aan mij ligt rijd ik de Tour’, zegt Kruijswijk. ‘Ik wil graag terugkomen. We zullen kijken wat iedereen zijn doel is. Hoe we dat gaan doen is iets voor de ploegleiding om uit te vogelen. Wie weet rijden we alle drie in de Tour.’

Dat alledrie de toppers de Tour rijden is een optie, bevestigt Zeeman bij de NOS, ‘maar niet met drie kopmannen. Dan zal één van de drie op voorhand weten dat hij in dienst moet rijden. Een andere reële optie is dat we onze kansen gaan spreiden. De Giro is een geweldige wedstrijd om te winnen, de Vuelta is geweldig om weer te winnen, dus we willen de komende jaren onze kansen spreiden. De Tour staat in de spotlights, maar de Giro en de Vuelta zijn voor ons net zo belangrijk.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws