[Update] Officieel: Mollema met Porte naar de Tour en met Nibali naar Vuelta Tour de France

[Update] Officieel: Mollema met Porte naar de Tour en met Nibali naar Vuelta

Door Bram van der Ploeg 12 december 2019 | 10:49


(30 november 2019) Bauke Mollema heeft dankzij een geweldig 2019 een rol als kopman voor de Tour de France van 2020 verdiend. Dat laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Omdat aanwinst Vincenzo Nibali vol voor de Giro d'Italia gaat, mogen Mollema en Richie Porte het in de Tour gaan uitvechten.

Mollema reed in 2019 nog de Giro en werd daar knap vijfde. In de Tour gooide Trek alle ballen op Porte, maar die werd teleurstellend elfde. 'We hebben een verdeling voor de grote koersen gemaakt. Ik rijd de tour voor het klassement, Nibali gaat naar de Giro. Waarschijnlijk zullen we samen de Vuelta doen. Ik niet voor het klassement, maar voor de ritzeges', zo legt Mollema uit.

Dat Nibali, mede door de Olympische Spelen in de zomer, kiest voor de Giro is een geluk voor Mollema. De 33-jarige Nederlander beseft dat de Italiaan als absoluut uithangbord van de ploeg is gehaald. 'De ploeg wil blikvangers hebben om fietsen te verkopen, dat snap ik wel. Een renner als Contador pakt meer publiciteit dan ik. Voor mij is het niet zo’n probleem. Dit jaar kwam Porte erbij en had ik het beste jaar van mijn carrière', zo blijft hij nuchter.

Update - 12 december 2019 (10.44 uur): Mollema kent programma voor 2020

Trek-Segafredo heeft de programma's bekend gemaakt van de vier kopmannen van 2020. Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Richie Porte en wereldkampioen Mads Pedersen verdelen onderling de grote wedstrijden. Mollema gaat samen met Porte en debutant Pedersen naar de Tour de France in de zomer. Nibali wordt de grote kopman in de Giro d'Italia. Hij krijgt Giulio Ciccone mee als luxe-knecht.

Trek-Segafredo heeft op papier ook een sterke formatie voor de Vuelta a Espana in petto. Nibali, Mollema én Ciccone slaan daar de handen ineen. Pedersen rijdt naast de Tour onder meer de Tour Down Under en de Vlaamse klassiekers. Nibali rijdt voorafgaand aan de Giro en de Vuelta de Ronde van de Algarve, de Tirreno, Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik en Mollema zien we naast de Algarve ook terug in de Ardense klassiekers. Porte kiest zoals altijd voor de Tour Down Under en rijdt als voorproefje op de Tour ook Parijs-Nice. (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

henkwijlhuizen
30 Nov 2019 om 08:59

Mooi man succes ga je volgen

Reageer


Meer nieuws