Kruijswijk over 'strijd' binnen Jumbo-Visma: 'Gaan elkaar prikkelen' Tour de France

Kruijswijk over 'strijd' binnen Jumbo-Visma: 'Gaan elkaar prikkelen'

Door Wilbert van der Velde 13 juli 2020 | 09:00


Steven Kruijswijk heeft op dit moment nog geen idee wie de sterkste klassementsrenner van Team Jumbo-Visma is. De Nederlander bereidt zich momenteel met onder meer Primoz Roglic en Tom Dumoulin in Tignes voor op de hervatting van het wielerseizoen.

‘Het is voor ons ook een nieuwe situatie’, vertelt Kruijswijk in gesprek met de NOS. ‘We hebben één doel als ploeg en dat is de Tour winnen. Als kopman heb je natuurlijk altijd het doel om zelf te winnen.' Het teambelang moet volgens hem echter voorop blijven staan: 'We weten ook dat we elkaar nodig hebben, als we willen winnen. Het team moet het elkaar gunnen.’

Kruijswijk: 'Het is hier geen selectiekamp'

In aanloop naar de Tour is Jumbo-Visma momenteel op hoogtestage in Tignes, maar daar is het volgens Kruijswijk nog niet duidelijk wie daadwerkelijk de sterkste van het drietal is: ‘We zijn pas net begonnen. Het is ook geen selectiekamp. We zijn hier om beter te worden. Binnenkort gaan we enkele Touretappes verkennen. We gaan elkaar daar zeker een beetje proberen te prikkelen', zo voorspelt Kruijswijk op het eind. (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws