Team Sunweb vol bravoure: 'Over zes jaar dicht bij winnen Tour de France' Tour de France

Team Sunweb vol bravoure: 'Over zes jaar dicht bij winnen Tour de France'

Door Jannick van der Hooft 13 juli 2020 | 09:52


Marc Reef, ploegleider bij Team Sunweb, heeft grootse ambities voor zijn team de komende jaren. 'Daar hoort het winnen van de Tour bij', zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Daar zal de ploeg de komende jaren naartoe proberen te werken.

'We willen echt topsport, het hoogste van het hoogste', spreekt Reef stellig uit. Het winnen van de Tour de France is daarbij het meest aansprekende doel: 'Over een jaar of zes hopen we er dichtbij te zitten. We zijn niet op zoek om renners te plezieren, onze ambities botsen weleens met renners. Het draait erom dat je uit iedereen het meest wil halen. Dat is ons streven wat we steeds verder finetunen.'

De uitlatingen van Reef zijn opmerkelijk, gezien de breuk met Tom Dumoulin een jaar eerder. 'Je moet niet van de koers afwijken als de grond onder je voeten een beetje te heet wordt.' Daarom richt de ploeg zich nu graag op de 'toppers van morgen': 'Het is een voordeel dat ze nog niet zo beïnvloed zijn door allerlei mensen om zich heen. Voor hen is alles nieuw, maar qua karakter zijn ze net zo sterk als de gearriveerde toppers.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws