Bernal verwacht strijd in dertiende etappe: 'Is een dag om verschillen te maken' Tour de France

Bernal verwacht strijd in dertiende etappe: 'Is een dag om verschillen te maken'

Door Wilbert van der Velde 10 september 2020 | 19:26


Egan Bernal werd aan het eind van de eerste Tourweek sterker en sterker en kijkt uit naar de zware etappe van vrijdag. ‘Morgen is een dag om verschillen te maken’, vertelt de Colombiaan op de Toursite.

De etappe van vrijdag kent met de Col de Neronne en Pas de Peyrol twee steile beklimmingen in de slotfase. Bovendien ligt de aankomst op de Peyrol. Verder is de rest van de etappe ook verre van makkelijk. ‘Het is een etappe met veel hoogtemeters. Daarnaast is het met bijna tweehonderd kilometer weer een lange dag en komt het na een etappe van 218 kilometer. De laatste kilometers zijn erg steil, dus daar moeten we in goede positie aan beginnen, want er zullen verschillen vallen’, blikt Bernal vooruit.

Hoewel er op de laatste steile klim van de twaalfde etappe bonificatieseconden te verdienen waren, hielden de favorieten zich donderdag koest. ‘De meeste van ons dachten aan die seconden, maar er waren uiteindelijk geen aanvallen van favorieten’, aldus Bernal, die verwacht dat de snel verreden etappe van donderdag in de kleren gaat kruipen bij de renners. ‘Deze etappe gaat de komende dagen gevoeld worden.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws